Alenka že nekaj časa pripravlja svoj debitantski album. Foto: Arhiv Alenke Gotar
Alenka že nekaj časa pripravlja svoj debitantski album. Foto: Arhiv Alenke Gotar

Čeprav je do Evroviizije še precej časa, se dogajanje okoli te prireditve nikoli ne umiri. Tako je pretekli konec tedna v okviru organizacije OGAE, ki združuje ljubitelje in poznavalce Evrovizije, v Luksemburgu potekal Eurosong Gala Concert.

Na prireditev je bila poleg nekaterih najvidnejših zvezd Evrovizije, kot sta letošnja predstavnica Islandije Hera Bjoerk in Oscar Loya, ki je skupaj z znamenito Dito von Teese leta 2009 predstavljal Nemčijo, povabljena tudi Alenka Gotar, ki je Slovenijo na Evroviziji predstavljala leta 2007 v Helsinkih.

Cvet z juga ostaja v spominu
Številno občinstvo je Alenka presenetila s svojim svežim in razigranim nastopom. Med pop-opera izvedbami klasičnih skladb, kot sta Habanero iz opere Carmen in arija iz Fantoma iz opere, jo je publika nagradila z aplavzom, prepoznali pa so tudi pesem Cvet z juga, s katero je Alenka zmagala na Emi.

V Luksemburgu je imela pevka tudi nekaj prostega časa, ki ga je izkoristila za ogled kneževine in obisk Slovencev, ki živijo tam. Po vrnitvi v domovino je odhitela v studio, kjer končuje snemanje svojega prvega albuma, na katerem bodo tudi priredbe znanih opernih del.