Letos so oboževalce sicer že navdušili z novim hitom Don’t Go Breaking My Heart. Foto: Reuters
Letos so oboževalce sicer že navdušili z novim hitom Don’t Go Breaking My Heart. Foto: Reuters
Backstreet Boys
Skupina, katere zgodba o uspehu se je začela leta 1993 na Floridi, je prodala več kot 130 milijonov albumov, navduševala pa je z uspešnicami, kot so I Want It That Way, Show Me the Meaning of Being Lonely in Quit Playing Games (with My Heart). Foto: Reuters

Backstreet Boys - ameriški lomilci dekliških src, ki so zasloveli v 90. letih prejšnjega stoletja - pišejo novo zgodbo o uspehu. Prihodnje leto se odpravljajo na svetovno turnejo (gostovali bodo tudi na Dunaju), še pred tem pa bodo izdali 10. studijski album, naslovljen DNA.

Ta bo predvidoma izšel 25. januarja, že danes pa je na YouTubu izšla njihova nova skladba Chances, ki sta jo napisala Shawn Mendes in Ryan Tedder. Z grammyji nominirana skupina sicer ni nikoli zapustila glasbenega prizorišča, ker pa že od leta 2013 niso izdali nobene plošče, se je nekaj časa zdelo, da se njihova kariera počasi bliža koncu. A glasbeniki se od glasbene scene očitno še niso pripravljeni posloviti.

Deseti studijski izdelek DNA bodo na svoji največji turneji v 18 letih začeli predstavljati maja prihodnje leto. "V koherentno celoto smo uspeli združiti vse naše vplive in sloge," je o novem albumu po navedbah Billboarda dejal Kevin Richardson in dodal: "Te pesmi dobro predstavljajo, kdo smo kot posamezniki in kdo smo kot skupina. To je naš DNK. Ponosni smo na to."

Kot je razvidno z njihove spletne strani, bodo turnejo po Evropi začeli v lizbonski areni Altice 11. maja in jo sklenili 25. junija v Budimpešti, vmes se bodo med drugim ustavili v Milanu in na Dunaju. Vstopnice gredo v prodajo 16. novembra. Med 12. julijem in 15. septembrom bo sledil severnoameriški del turneje.

Backstreet Boys sestavljajo AJ McLean, Howie Dorough, Nick Carter, Kevin Richardson in Brian Littrell. Skupina je vse do leta 2006, ko je fante začasno zapustil Richardson, delovala v nespremenjeni zasedbi. Pohvalijo se lahko z več kot 100 milijoni prodanih albumov po vsem svetu in številnimi uspešnicami.

Skladbi lahko prisluhnete na spodnji povezavi.