Film bo poleg posnetkov koncerta vseboval tudi posnetke priprav na nastop in pogovore z glasbenico. Foto: AP
Film bo poleg posnetkov koncerta vseboval tudi posnetke priprav na nastop in pogovore z glasbenico. Foto: AP

Netflix je v ponedeljek sporočil, da bo v njihovi spletni videoteki od 17. aprila dalje na voljo dokumentarec o Beyonce. Dokumentarni film z naslovom Homecoming se bo po pisanju CNN-a vrtel okoli njenega nastopa na lanskem festivalu Coachella.

Njen nastop na Coachelli velja za prelomnega, saj je postala prva temnopolta izvajalka, ki je nastopila v najelitnejšem terminu festivala.

V svoj nastop je vključila elemente zgodovine temnopoltih Američanov, poskrbela pa je tudi za ponovno združitev skupine Destiny's Child, katere članica je bila, preden ji je uspel preboj s samostojno glasbeno kariero. Na odru sta se ji pri pesmih Say My Name in Soldier pridružili nekdanji članici skupine Kelly Rowland in Michelle Williams, pri skladbi Get Me Bodied je na oder pripeljala svojo sestro Solange, pri skladbi Déjà Vu pa je na oder stopil njen mož Jay-Z. Washington Post je njen nastop označil za "kulturni dogodek", ki je izpodrinil celo njeno predstavo med odmorom Super Bowla leta 2016.

Beyonce je za nastop vadila po 11 ur na dan, z njo je pred večtisočglavo množico na oder stopilo še 100 glasbenikov in plesalcev. Med drugim je odpela pesem Lift Every Voice and Sing, ki je znana kot himna temnopoltih Američanov, med nastopom pa je predvajala delčke govora Malcolma X.

Festivalu v kalifornijski puščavi so v preteklosti sicer večkrat očitali, da je namenjen svetlopoltim pijanim hipsterjem.