Blair in Bono sta velikokrat sedela za isto mizo, tudi na svetovnem gospodarskem forumu v Davosu. Foto: EPA
Blair in Bono sta velikokrat sedela za isto mizo, tudi na svetovnem gospodarskem forumu v Davosu. Foto: EPA
Bono
Bono je z U2-ji trenutno na evropskem delu turneje 360 stopinj. Foto: EPA

Blair je pred dnevi izdal avtobiografijo z naslovom A Journey, v kateri je nekaj besed namenil tudi Bonu, sicer znanemu borcu za pravice ljudi po svetu, ki se rad "vtakne" tudi v politično dogajanje po svetu.

"Nikoli ne odneha"
V knjigi spominov je zapisal: "Bono bi lahko postal predsednik ali premier. Ima naraven dar za politiko. Zna se pogovarjati z ljudmi, je zelo razgledan in sposoben je napisati govore, ki množico navdihujejo z upanjem. Ves čas ga žene neskončna želja, da bi stvari na svetu postale boljše. Nikoli z ničemer ni povsem zadovoljen, nikoli ne odneha."

Nekdanji laburistični premier je še dodal: "Vedel sem, da bi lahko odlično shajal z Georgeem Bushem ..."

Česa Bono NE počne?
Irski zvezdnik se že vrsto leto goreče vključuje v politične debate, zaradi svojega zvezdniškega statusa pa ga vabijo tudi na zasedanja najuglednejših svetovnih politikov in vplivnih ljudi. Tako ga je nazadnje na popoldanskem čaju v svoji rezidenci sprejel tudi ruski predsednik Dmitrij Medvedjev.

Posebej je zaskrbljen nad položajem Afrike, zato je za "pozabljeno celino" pripravil več kampanj in organiziral dobrodelne koncerte. Zaradi svoje dobrodelnosti je bil nominiran celo za Nobelovo nagrado za mir, britanska kraljica Elizabeta mu je podelila častni viteški red, ugledna ameriška revija Time pa ga je izbrala za osebnost leta.