Ekaterina Velika na naslovnici enega izmed albumov. Foto:
Ekaterina Velika na naslovnici enega izmed albumov. Foto:

Predlog je prišel v roke Branislavu Beliću, ki vodi skupino zgodovinarjev, umetnikov, arhitektov in drugih strokovnjakov, zadolženih za takšne predloge.

Prepričan sem, da bomo našli rešitev in eno od ulic poimenovali po Milanu Mladenoviću. No, mogoče bi bilo še boljše, če bi kakšni od beograjskih ulic kar nadeli ime po skupini, torej Ulica Ekatarine Velike."

Beograjski rock kritik Petar Janjatović meni, da bi tudi novodobni glasbeniki morali imeti svoje ulice. Dodal je: "Zagotovo obstaja možnost, da Milan dobi svojo ulico. On si to nedvomno zasluži, zato ni potrebe, da bi zdaj morala za kaj takšnega dati pobudo še civilna iniciativa. Res upam, da se bodo odgovorni pri imenovanju ulic spomnili njegovega imena. Prepričan pa sem, da bo Milan Mladenović prišel na vrsto šele takrat, ko bo komisija porabila imena vseh princes, princev in kraljev."

Ekaterina Velika je svojo pot začela v 80. letih
Zgodba skupine Ekatarina Velika, katere prvotni člani so že vsi umrli, se je začela v začetku osemdesetih let. Njihove največje uspešnice so bile Radostan dan, Modro i zeleno, Out, Ti si sav moj bol, Oči boje meda in še nekatere druge.