Jon Bon Jovi pravi, da oboževalcev podatki ne zanimajo, bodo pa gotovo vzbudili pozornost stanovskih kolegov, kot so U2. Foto: EPA
Jon Bon Jovi pravi, da oboževalcev podatki ne zanimajo, bodo pa gotovo vzbudili pozornost stanovskih kolegov, kot so U2. Foto: EPA

Letošnji dosežek skupine v kombinaciji s predlanskim kaže, da skupina 26 let po izidu njihovega prvenca dosega svoj koncertni vrhunec. A pevec in vodja zasedbe Jon Bon Jovi pravi, da je ta podatek več pomenil v glasbeni industriji kot pri oboževalcih, in namiguje, da bodo podatke "gotovo opazili tudi U2".

Prepričan je, da oboževalci na njihove koncerte ne prihajajo zato, ker so najuspešnejši na turnejah. "Pridejo zato, ker so prišli že prej in so pripravljeni za nas zapraviti svoje dolarje," pravi in dodaja, da v skupini nimajo ves čas v glavi naziva največjih zaslužkarjev na koncertih.

110 milijonov evrov v enem letu
Pod okriljem organizatorja AEG Live so Bon Jovi nastopili v različnih stadionih in arenah in od 20. novembra 2009 do 28. novembra 2010 zaslužili 146.507.388 dolarjev (preko 110 milijonov evrov). Njihove nastope si je ogledalo 1.591.154 ljudi, kar 69 koncertov je bilo razprodanih. Ko so se znašli na vrhu leta 2008 s turnejo Lost Highway, je bil končni izkupiček 210 milijonov dolarjev (okrog 160 milijonov evrov), deseti najvišji vseh časov.

Bon Jovi se bodo v naši bližini s turnejo Circle ustavili naslednje leto: 8. junija v Zagrebu in in 17. julija v Vidmu.