Bodo Adamsu in Springsteenu sledili tudi drugi glasbeniki? Foto: Reuters
Bodo Adamsu in Springsteenu sledili tudi drugi glasbeniki? Foto: Reuters

več nastopati.

Potem ko je Bruce Springsteen odpovedal koncert v Severni Karolini, mu je zdaj z odpovedjo sledil tudi kanadski kolega Bryan Adams.

"Nedoumljivo se mi zdi, da so člani LGBT-skupnosti diskriminirani zaradi spolne usmerjenosti," je kanadski rocker zapisal na svojem profilu na Instagramu. Odpovedal je koncert, ki je bil napovedan za 14. april, in dodal, da v zvezni državi ne bo nastopal do razveljavitve zakona.

"Želim si, da bi Misisipi popravil to grozno napako in se bom sem lahko še kdaj vrnil ter nastopal za številne oboževalce. Že zdaj se veselim tega dne," je dodal.

Z odpovedjo koncerta je izrazil solidarnost za LGBT-skupnost. Novi zakon, ki bo stopil v veljavo s 1. julijem, namreč omogoča verskim skupinam in nekaterim podjetjem v zasebni lasti, da z istospolnimi pari ne sodelujejo, oziroma jim v celoti odrečejo svoje usluge.

"Enostavno se ne bi dobro počutil, da bi nastopal v zvezni državi, kjer istospolno usmerjeni ljudje nimajo zagotovljene enakopravnosti," je Adams povedal za Time.

Odpoved koncerta se je zgodila kmalu po izjavi Brucea Springsteena, ki je odpovedal koncert v Severni Karolini. Razlog za njegovo odpoved je nov t. i. straniščni zakon, ki narekuje transspolnim osebam, da uporabljajo le tista javna in službena stranišča, ki sovpadajo s spolom, pripisanim ob rojstvu.