Hit Poletja je med zvezde izstrelil tudi Severo. Foto: MMC RTV SLO
Hit Poletja je med zvezde izstrelil tudi Severo. Foto: MMC RTV SLO
Severa Gjurin o svoji glasbi

Severa se je med pogovorom za MMC med drugim dotaknila tudi teme o današnjih "vsestranskih misicah", ki so postale pevke. Glasbenica pravi, da tem dekletom v resnici sploh ni treba znati peti, saj jim je v veliko pomoč tehnologija: "Če pogledaš na primer pesem hčerke Stojana Auerja - v refrenu je toliko stranskih vokalov, da njej sploh ni treba znati peti. Današnja tehnologijo ti omogoča tudi, da lahko še bolj lažeš." A takega petja Severa ne odobrava: "Če nisi sposoben peti, je bolje, da ne poješ oz. da daš priložnost komu drugemu. Če nisi sposoben biti poštar, pa ne bodi poštar!"

Zdaj jadra med glasbo in slikanjem
"Skupina Olivija je nekako razpadla v jeseni leta 2005, predtem pa smo delovali približno leto in pol," o svojih glasbenih začetkih pravi Severa in dodaja, da je kmalu po tem gostovala tudi na koncertih Vlada Kreslina. Sicer pa Severa o sebi pravi: "Po poklicu sem likovna pedagoginja in zdaj nekako balansiram med glasbo in tem."

Sicer pa Severa pravi, da dobi ravno toliko povabil na koncerte, da "/ji/ je super". "Ni ne preveč koncertov ne premalo," razlaga pevka in dodaja: "Zdi se mi, da me stvari najdejo same od sebe."

Hit poletja je med zvezde izstrelil tudi Severo
In kako se pevka spominja Hita poletja in sodelovanja z Vladom Kreslinom, s katerim sta zapela naslovno pesem? "Super mi je bilo," se z nasmeškom na obrazu spomni Severa in pristavi, da bomo poslušalci morda nekoč lahko poslušali tudi "chill out" verzijo skladbe Abel in Kajn. Sicer pa priznava, da so ju z Ulo Furlan (glavno igralko v filmu Hit poletja) po predvajanju filma najprej nekaj časa zamenjavali, a to Severe ni motilo: "Zdelo se mi je super, da imava z Ulo tako podobni barvi glasu, da se jim zdi možno, da je v resnici pela Ula." A o tem, da bi kdaj dejansko zaigrala: "Ne, mislim, da tako vsestranska pa vseeno nisem (smeh)."

"Koncert bo lušten"
Severa bo sicer v soboto gostovala na koncertu svojega brata Gala Gjurina v Kinu Šiška, pred koncertom pa bo na ogled tudi enodnevna retrospektiva fotografij Mihe Golarja Majkija. "V soboto bo zelo luštno," vabi Severa in dodaja, da lahko obiskovalci pričakujejo zelo akustičen koncert.

Več o glasbenih začetkih v družini Gjurin, o Severinih najljubših punkglasbenikih in še o čem izveste v priloženem videointervjuju.

Severa Gjurin o svoji glasbi