Od ameriškega predsednika so glasbeniki že večkrat zahtevali, naj neha uporabljati njihovo glasbo. Foto: Reuters
Od ameriškega predsednika so glasbeniki že večkrat zahtevali, naj neha uporabljati njihovo glasbo. Foto: Reuters

V dvominutnem promocijskem videu za kampanjo je uporabil skladbo Hansa Zimmerja z naslovom Why Do We Fall, ki je sicer iz filma o Batmanu Vzpon viteza teme, uporabil pa jo je brez dovoljenja medijske hiše Warner Bros Pictures.

"Uporaba glasbe iz filma Vzpon viteza teme v njegovi kampanji ni bila avtorizirana," so predstavniki za odnose z javnostjo sporočili v izjavi in dodali, da sodelujejo z ustreznimi organi, da bo videoposnetek umaknjen.

Videoposnetek je bil umaknjen zgolj nekaj ur po objavi, že pred tem pa si ga je ogledalo več kot milijon ljudi. Po umiku ga je v tvitu nadomestil napis, da ogled vsebine ni omogočen, in sicer zaradi težav z avtorskimi pravicami.

Posnetek se je začel s posnetki demokratov, med katerimi sta bila tudi Barack Obama in Hillary Clinton, sledil pa je napis: "Najprej te ignorirajo, nato se ti smejijo, potem pa te razglasijo za rasista."

Temu so sledili izseki iz njegovega predsednikovanja, med drugim tudi srečanje s Kim Džong Unom, video pa se je sklenil s sporočilom, da je glas volivcev pokazal, da omenjeni politiki niso imeli prav. Ob tem je ponovno izvolitev leta 2020 poimenoval velika zmaga, še poroča britanski BBC.

To pa ni bilo prvič, da je Trump brez dovoljenja uporabljal najrazličnejše pesmi. Oktobra lani je Pharell Williams zahteval, da na političnih dogodkih neha uporabljati njegove skladbe, podobno pa so storili tudi dediči pokojnega Princea. Pritožil se je tudi pevec Aerosmithov, ko je ameriški predsednik predvajal njihovo skladbo Living' On The Edge, Rihanna pa mu je po uporabi pesmi Don't Stop the Music poslala protestno pismo.