Aprila je oboževalcem predstavila novo skladbo z naslovom Sixteen. Foto: AP
Aprila je oboževalcem predstavila novo skladbo z naslovom Sixteen. Foto: AP

32-letna Britanka, znana po skladbah, kot so denimo Love Me Like You Do, Lights in On My Mind bo letos izdala svoj četrti studijski album, podala pa se bo tudi na prvo turnejo po štirih letih premora.

V intervjuju za televizijsko oddajo This Morning je razkrila, da se skorajda ne bi več vrnila v studio in k ustvarjanju glasbe. "Morala sem se umakniti," je dejala. "Za menoj je bilo deset let neprestanega koncertiranja, večkrat sem bila na svetovnih turnejah. Pred nekaj leti je vse skupaj prišlo do točke, ko sem se preprosto morala ustaviti."

Takrat je za trenutek mislila, da bi se preprosto morala po tihem posloviti od glasbene kariere. "A vseeno mi je uspelo znova najti ljubezen do ustvarjanja, do pisanja skladb in igranja kitare, poleg tega pa sem začela še s samopoučevanjem igranja klavirja."

Ob tem je dodala, da ji je uspelo znova priti do točke, ko lahko reče, da ima rada glasbo, poroča Entertainment Online.

Po desetih letih je imela dovolj

Voditelju je pritrdila, da je zelo resno razmišljala o tem, da se nikoli več ne bi podala v glasbene vode. "Po desetih letih in vsem, kar se je zgodilo, sem se počutila, kot da sem na tem področju naredila že vse, kar se da narediti. Zdelo se mi je, da moram narediti korak naprej in početi kaj drugega."

Hvaležna je, da je imela priložnost stopiti korak nazaj in je v tem času lahko počela "normalne stvari" – denimo preživljala čas z družino. "Zdaj se mi zdi, da imam v rokah več nadzora. Potrebovala sem ta trenutek."

Glasbenica je sicer leta 2016 odpovedala vrsto koncertov, in sicer zaradi izčrpanosti, nespečnosti in nevarnosti, da bi si s pretiranim koncertiranjem uničila glas.