Gianni je na Emi nastopil že leta 1999, ko sta z Vladimirjem Čadežem izvedla pesem Ljubezen je le ena. Foto: MMC RTV SLO
Gianni je na Emi nastopil že leta 1999, ko sta z Vladimirjem Čadežem izvedla pesem Ljubezen je le ena. Foto: MMC RTV SLO
Glasba: Gianni Rijavec
Besedilo: Leon Oblak
Aranžma: Gianni Rijavec

Primorec, ki se bo 31. januarja na oder Eme postavil šesti, je v pogovoru za MMC o svoji pesmi, s katero meri na odhod v Moskvo, še dejal: "Gloria je nastala slučajno, ni bila namenjena za Emo. Nastajala je počasi in premišljeno. Je zelo dobra, nekaj posebnega, to lahko rečem. Če bi predstavljala Slovenijo na Evrosongu, ne bi bilo nič narobe, celo nasprotno, menim, da bi bila to krasna predstavitev Slovenije v Evropi."

Na MMC-jevih straneh smo vam v rubriki Glasba že predstavili Alyo in Rudija, Nuško Drašček, Aynee, Nexys, Brigito Šuler, Samuela Lucasa, Evo Černe, Bjonde, Leo Sirk, Omarja Naberja, Čuke, Petro Slapar ter Lango in Manco Špik. Do začetka Eme boste spoznali še preostale nastopajoče.
Dodal je še, da bi morebitna izvedba njegove pesmi v Moskvi, pred večmilijonskim občinstvom, pomenila "nek nov premik, korak naprej pri izboru, ki se imenuje Ema".

"Le sosed naj bo mejak"
Gianni, ustanovitelj nekdanje skupine Big Ben, je pred desetletjem oblikoval tudi mednarodno mirovno fundacijo Beli golob. Bo torej tudi na Emi pozival k miru in enotnosti med narodi? "Tako je, to je sporočilo Glorie. Pesem ima globoko sporočilo, ki bi ga Slovenija nujno morala sporočati Evropi. To je nekoč rekel že Prešeren: 'Ne vrag, le sosed naj bo mejak'." Dodal je, da je namen fundacije Slovenijo predstaviti kot državo miru, prijateljstva in sprave.

Ker je Gloria vokalno zelo zahtevna, šestglasna, bo imel Gianni na odru še pet vokalistov, "izvrstnih pevcev pod taktirko Tomaža Kozlevčarja".

A. P.

Glasba: Gianni Rijavec
Besedilo: Leon Oblak
Aranžma: Gianni Rijavec