Ali bo šel Vaso le na Emo ali ga bo skladba pripeljala vse do Norveške? Foto: MMC RTV SLO
Ali bo šel Vaso le na Emo ali ga bo skladba pripeljala vse do Norveške? Foto: MMC RTV SLO

Glasba: Tadej Vasle
Besedilo: Tadej Vasle
Aranžma: Tadej Vasle

Vaso je uradno Tadej Vasle, v predizboru letošnje Eme (spletno stran festivala si lahko ogledate tukaj), ki bo potekala 20. februrja, pa bo nastopil sedmi, v "sendviču" med dvema nadobudnima pevkama Ylenio Zobec in Martino Šraj. Na odru mu bodo družbo delali skrivnostneži, ki slišijo na ime D Plejbeks.

In kaj Vaso z druščino pripravlja za predstavitev na najbolj gledanem slovenskem glasbenem festivalu? "Jah, hm, bogato koreografijo. Na tem bo vse 'baziralo'," je bil kratek.

Ni popoln novinec
Veliki premeteni šaljivec ali popolna neznanka? Vaso je v pogovoru za MMC dejal, da je njegov glavni adut to, da bodo zanj glasovali bratranci, na odhod na Emo pa se je pripravljal od oktobra leta 1982. Tudi njegov odgovor na vprašanje, koga bi on brez tekmovanj poslal naravnost v Oslo, je bil jedrnat (in presenetljiv): Davorja Božiča.

Na MMC-jevih straneh smo vam v rubriki Glasba že predstavili Saro Kobald, Brigito Šuler, Nino Pušlar, Lango, Sašo Zamernik in Ylenio Zobec.

Ko smo pobrskali po spletu, smo ugotovili, da Vaso ne bo prvič stal na odru Eme, saj je bil leta 2008 že udeleženec predizbora, a takrat z zasedbo Male malice. V uradni predstavitvi zasedbe Vaso & D Plejbeks pa piše: "Skupina je pravkar nastala in o njenem življenjepisu ne moremo govoriti. Njen ustanovitelj Tadej Vasle je star 41 let, in če izvzamemo dve Kersnikovi bralni znački in bronasto Vegovo priznanje, do zdaj še ni dosegel nič omembe vrednega. Drugi člani so večinoma strastni ribiči."


Glasba: Tadej Vasle
Besedilo: Tadej Vasle
Aranžma: Tadej Vasle