Ajda Smrekar ima kar dve diplomi, eno s FDV-ja, drugo z AGRFT-ja. Intenzivno se je ukvarjala s plesom, kar ji je prišlo še kako prav tudi v muzikalu na deskah MGL-ja. Foto: David Lotrič Banović
Ajda Smrekar ima kar dve diplomi, eno s FDV-ja, drugo z AGRFT-ja. Intenzivno se je ukvarjala s plesom, kar ji je prišlo še kako prav tudi v muzikalu na deskah MGL-ja. Foto: David Lotrič Banović
Sorodna novica Ema v živo tudi na MMC-ju: zabaven večer s Tanjo Kocman in Rokom Bohincem

Emo si lahko v živo ogledate to soboto ob 20.00 na 1. programu Televizije Slovenija, s simpatično voditeljico, članico igralskega ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega, članico mladinske oddaje Osvežilna fronta, ki je že nekaj časa prepoznaven obraz malih zaslonov, pa smo med drugim poklepetali o tem, kako potekajo priprave na veliki večer, kaj bo za posebno priložnost oblekla in katero od slovenskih evrovizijskih popevk si najraje prepeva sama.

Ravno med pripravami na pogovor sem ujela vašo objavo na Instagramu, "teaser" s scenarijem za Emo. Kako natrpani so trenutno vaši dnevi, ko se Ema nezadržno bliža?

Mislite scenarijI za Emo? Vsak dan dopolnjujemo, dodelujemo, spreminjamo, na novo pišemo. Doma imam že kar zajeten kupček različic. Moji najbližji sodelavci so scenarista in predvsem neprecenljiva garača, novinarka Deja Crnović in urednik izbora Ema Aleksander Radić, pa režiser Igor Zupe in koreograf Željko Božić.

Ekipa, ki stoji za tem, da se dogodek, kot je Ema, sploh lahko izpelje, pa je seveda mnogo večja. Na zunaj se morda zdi, da je vodenje prireditve solistična vloga, v resnici pa gre za kolektivno kreacijo številnih ljudi. Priprave so v polnem teku. Moj urnik je dobesedno natrpan do zadnje minute.

Njena prelomna televizijska vloga je bila v telenoveli Strasti, odtlej je nastopila še v več filmih in nadaljevankah. Foto: David Lotrič Banović
Njena prelomna televizijska vloga je bila v telenoveli Strasti, odtlej je nastopila še v več filmih in nadaljevankah. Foto: David Lotrič Banović

Ker smo tudi mi že nestrpni, vas prosimo za kak namig. Kakšen večer se nam obeta?

Želim si, da bi bil večer nadvse prijeten in sproščen. Da se bomo zabavali. Skupaj. Gre za to, da pogledamo, kakšna je letošnja bera tekmovalnih skladb, izberemo najboljšo, predvsem pa za to, da podpiramo slovensko glasbo in slovenske izvajalce. Z menoj bo tričlanska strokovna žirija in pester spremljevalni program.

Slovenci radi začenjamo s samokritičnimi pripombami, opravičili in razlagami. To bodo veliko bolje opravili drugi, ne bodo pa nas kar tako hvalili in tolažili, razen morda iz usmiljenja. Sami moramo znati povedati, da smo lahko tudi dobri. Dragi gledalci, kar pripravite se, letos gremo na zmago in razmišljamo kot zmagovalci. Včasih se je treba samo odločiti! (Smeh in pomežik.)

Pogosto za posebne priložnosti izbere belo barvo, tokrat se je prepustila rokam televizijskih stilistk. Foto: David Lotrič Banović
Pogosto za posebne priložnosti izbere belo barvo, tokrat se je prepustila rokam televizijskih stilistk. Foto: David Lotrič Banović

Menda zelo radi nosite belo barvo, sploh za posebne priložnosti ... Tudi na promocijskih fotografijah za Emo ste v njej, no, pa v rdeči in črni. Že veste, kaj boste nosili na Eminem odru?

Res je, bela barva je moj pogosti spremljevalec na tovrstnih dogodkih in tudi zasebno. V beli barvi se počutim lahkotno in svobodno. Za moj videz bo v celoti poskrbela televizija. Maska, pričeska, obleka, vse. Še dobro, samo da imam eno skrb manj! Nina Jagodic in Vesna Mirtelj sta zelo izkušeni stilistki na televiziji, spomnim se, kako lepa je bila Ula Furlan, ko je vodila Emo, no, bila je v kreacijah Nine Jagodic. Veliko mi pomeni, da se bom udobno počutila, in vem, da bosta dekleti poskrbeli za to.

Videli smo vas v več domačih žajfnicah, prav v Strasteh ste imeli prelomno vlogo, sinhronizirate risanke, nastopate v skečih mladinskih oddaj ... skratka, ste stara znanka naše medijske hiše. Kako pa se je "zgodila" Ema?
Prejela sem klic Vanje Vardjana, odgovornega urednika razvedrilnega programa. Klica sem se instinktivno razveselila, saj sem bolj kot o odgovornosti do projekta sprva razmišljala le, ali se mi časovno izide. Šele potem sem začela dojemati, kako velik projekt je to in kaj vse prinese s sabo. Ema je nacionalna prireditev. Največji glasbeni dogodek. To je eden največjih projektov razvedrilnega programa. Ima izredno velik doseg in medijsko odmevnost. Kako se mi ne bi vsaj za trenutek zašibila kolena?! Zdaj pa se z vsakim dnem bolj veselim sobotnega večera.

Novice o izboru Ema

Dogajanje o izboru Ema 2019 lahko spremljate na uradni spletni strani in družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

Tudi sami ste navdušena gledalka Eme in Evrovizije. Vemo, da o letošnjih favoritih ne smete govoriti, zato vas raje povprašamo o tem, katera od slovenskih evrovizijskih iz preteklih let je vaša najljubša?
Sestre in Samo ljubezen! To pa vedno ustrelim iz prve! (Smeh.)

"Želim si, da bi bil večer nadvse prijeten in sproščen. Da se bomo zabavali. Skupaj." Foto: David Lotrič Banović