Odločitev o novem nadzorniku sta sprejela direktor za medije pri zvezi EBU Jean Philip De Tender in vodja referenčne skupine Frank Dieter Freiling. "Martin je popoln kandidat, da nadaljuje neverjetno delo Jona Ole Sanda," je povedal De Tender, zapisal pa je Eurovision.tv.

Sorodna novica Organizacija Evrovizije okoli 20 milijonov, videti svojo državo v finalu - neprecenljivo

Österdahl je doslej dolga leta delal na švedski televiziji. Odgovoren je bil za številne oddaje, nadziral pa je tudi produkcije v živo, med njimi podelitev Nobelovih nagrad in kraljevo poroko leta 2010. Bedel je tudi nad produkcijo Evrovizij na Švedskem v letih 2013 in 2016, še navaja nemška tiskovna agencija DPA.

Oglasil se je tudi Ola Sand: "Verjamem, da je prihodnost Evrovizije v dobrih rokah, Martin je prava oseba, da ta neverjeten šov popelje na novo raven."

Norvežan Jon Ola Sand je bil znan predvsem po tem, da je nadzoroval prenose v živo, hkrati pa je bil odgovoren tudi za nadzor glasovanja. Poleg tega je skrbel za nemoten potek priprav in organizacije novega evrovizijskega izbora, navsezadnje pa je enako funkcijo opravljal pri otroški Evroviziji.

Polfinala 65. Evrovizije bosta v Rotterdamu potekala 12. in 14. maja, veliki finale pa 16. maja.

Jon Ola Sand je bil zadnje desetletje sinonim za Evrovizijo. Foto: eurovision.tv/Thomas Hanses
Jon Ola Sand je bil zadnje desetletje sinonim za Evrovizijo. Foto: eurovision.tv/Thomas Hanses