Foto: EBU
Foto: EBU

To pomeni, da bodo na Pesmi Evrovizije 2021 lahko sodelovale skladbe, ki bodo komercialno izdane in javno objavljanje od 1. septembra 2020 naprej.

Tako so sporočili iz Evropske radiodifuzne zveze (EBU), potem ko so se pred dnevi odločili, da je tekmovanje za pesem Evrovizije 2020, ki bi po napovedih moralo potekati v maju, odpovedano.

Ana Soklič predstavlja evrovizijsko različico Vode. Foto: ZKP
Ana Soklič predstavlja evrovizijsko različico Vode. Foto: ZKP

V času ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa organizatorji niso našli ustrezne alternativne rešitve za njeno izvedbo.

Alternativni program?

EBU in njegove članice zdaj razmišljajo o alternativnem programu z izbranimi izvajalci, a ne kot tekmovanje, ampak nekakšen revijski šov, ki bi združil in razvedril občinstvo po vsej Evropi v teh težkih časih.

Radi bi združili občinstvo v teh zahtevnih časih in se poklonili vsem skladbam in izvajalcem, ki bi se morali predstaviti na letošnji Pesmi Evrovizije.

Slovenska predstavnica Ana Soklič, ki je na Emi zmagala s pesmijo Voda, je odločitev sprejela z obžalovanjem, a tudi razumevanjem.

Ali nas bo Ana vseeno zastopala prihodnje leto, ampak z drugo skladbo, je tako zdaj v rokah pristojnih slovenskih organov.

Sokličeva je sicer v teh dneh predstavila evrovizijsko različico skladbe, za katero je napisala besedilo, ob Bojanu Simončiču in Žigi Pirnatu pa je tudi soavtorica glasbe. Pesem je pospremila tudi z liričnim videom, ki ga je ustvaril Den Baruca.

Pesem Voda se je sicer pred odpovedjo na evrovizijskih stavnicah uvrščala na rep lestvice.