Zala Kralj in Gašper Šantl, ki se predstavljata pod umetniškim imenom zalagasper, bosta prihodnje leto dobila svojega naslednika. Foto: Adrijan Pregelj
Zala Kralj in Gašper Šantl, ki se predstavljata pod umetniškim imenom zalagasper, bosta prihodnje leto dobila svojega naslednika. Foto: Adrijan Pregelj

Objavljeno je tudi vabilo za uveljavljene izvajalce, ki morajo svoje prijave oddati prek spletnega obrazca. Temu vabilu se lahko odzovejo vsi, ki so oz. bodo na dan 1. februar 2020 komercialno izdali več kot tri (3) avtorske skladbe.

Prav mlade moči, če upoštevamo še dva nastopa na otroški Evroviziji, ko sta Slovenijo predstavljali Ula Ložar (2014) in Lina Kuduzović (2015), so v zadnjih letih pustile največji pečat med evrovizijskimi oboževalci.

Zato letos ustvarjalci nacionalnega izbora za pesem Evrovizije vabijo mlade, neuveljavljene glasbenike, ki so komercialno izdali največ tri avtorske skladbe, da se prijavijo in si pridobijo svoje mesto na Emi.

Prvi del tekmovanja bo potekal na naši spletni strani, kjer bodo v ospredju mladi ustvarjalci. Uredništvo Razvedrilnega programa poziva mlade ustvarjalce, naj ob prijavi pošljejo tudi videoposnetek izvedbe svoje skladbe (v dolžini ene minute) in krajšo videopredstavitev.

Najboljši, najizvirnejši, najbolj 'freš' izvajalci se bodo uvrstili na tekmovanje, ki bo jeseni potekalo na naši spletni strani.


Njihove videoposnetke bomo objavljali na MMC RTV Slovenija in drugih družbenih omrežjih, povezanih s projektom. Tako si bodo lahko že pred Emo zgradili svojo bazo podpornikov.


Dnevno bomo na MMC RTVSLO in na drugih družbenih omrežjih, povezanih s projektom, objavljali skladbe/posnetke in odprli spletno glasovanje za dnevnega zmagovalca.


Dnevni zmagovalci
se bodo nato na glasovanju pomerili za zmagovalca tedna. Tekmovanje na izločanje bo v več krogih, na koncu se bodo najboljši uvrstili na izbor Ema 2020.

Kaj so o svoji izkušnji na Emi (in tudi otroški Evroviziji) povedali Amaya, zalagasper, Fed Horses, Ula Ložar in Lina Kuduzović, si lahko preberete spodaj (s klikom na izbrano fotografijo).

EMA FREŠ

Izbor je zaključen.

Spremljajte nas na:
EMA FREŠ je novost, nov del projekta EMA – Pesem Evrovizije. FREŠ je mlado, novo, drugačno. S projektom EMA FREŠ bomo pritegnili pozornost mlajših glasbenih izvajalcev, ki podajajo in sprejemajo glasbene vsebine  prek spleta in z njim povezanih družbenih omrežij. Foto: RTV Slovenija
EMA FREŠ je novost, nov del projekta EMA – Pesem Evrovizije. FREŠ je mlado, novo, drugačno. S projektom EMA FREŠ bomo pritegnili pozornost mlajših glasbenih izvajalcev, ki podajajo in sprejemajo glasbene vsebine prek spleta in z njim povezanih družbenih omrežij. Foto: RTV Slovenija