Slovenska predstavnica bo v finalu Evrovizije nastopila pod zaporedno številko tri. Foto: David Lotrič
Slovenska predstavnica bo v finalu Evrovizije nastopila pod zaporedno številko tri. Foto: David Lotrič
S Sirkovo bodo na odru stale Karin Putrih, Tajda Kožamelj, Veronika Škrlj in Anja Möderndorfer, ki so svojo točko vse od Eme vadile pod budnim očesom koreografa Erika Bukovnika. Foto: David Lotrič
Sirkova je na odru obdržala ekipo, s katero je slavila na Emi. Foto: David Lotrič
28-letnica je bila v Lizboni deležna številnih simpatij še pred nastopom v drugem predizboru. Foto: David Lotrič

"Trenirali smo trikrat tedensko. Nobena malenkost ni prepuščena naključju in je naštudirana. Vedno pa je na odru drugače, ker je prisoten še adrenalin in imajo dekleta pri tem še svoj 'touch'," je povedal koreograf Erik Bukovnik, ki je sestavil plesno točko že na Emi. Toda od takrat je doživela nekaj sprememb.

"Na Emi smo imeli okvirje, ki niso funkcionirali. Nekaterim so bili všeč, ampak smo vedeli, da glede na velikost odra tu ne pridejo v poštev. Iskali smo novo rešitev, kaj lahko naredimo. Celotna kreativna ekipa se je odločila, da jo pošljemo bliže občinstvu. In na velikost odra smo se odločili, da jih držimo skupaj, ker imajo tako najboljšo energijo," je idejo za nastopom, ki je Sloveniji prinesla finale na 63. izboru za pesem Evrovizije, pojasnil Bukovnik.

Dogajanje iz zakulisja Evrovizije lahko spremljate na MMC-jevih družbenih omrežjih Instagram in Facebook ter tudi na valovih Vala 202 in dnevnoinformativnih oddajah Televizije Slovenija.

Tako Sirkovo le še nekaj ur loči od nastopa v finalu 63. izbora za pesem Evrovizije, kamor se je uvrstila v četrtek. "Nobeden ni vedel, kaj naj pričakujemo. Evrovizija je loterija. Ko so nas poklicali, je sledilo veselje, vzhičenje, in komaj čakamo, da stopimo še enkrat na oder," je povedala plesalka Anja Möderndorfer, ki Sirkovo že od prvih vaj na Emi spremlja skupaj s Karin Putrih, Tajdo Kožamelj in Veroniko Škrlj. "Evrovizija je posebno doživetje. Ogromno je. V Sloveniji je nemogoče kaj takšnega doživeti na plesnem odru," je poudarila Möderndorferjeva.

Vendar tisto, kar slovensko odpravo na letošnji Evroviziji razlikuje od prejšnjih, je energija. "Lea je odpičena! Tako je sproščena. Je takšna, kot jo vidijo ljudje, kar mi je najbolj všeč. In to energijo prenaša na nas – in je sproščeno. Ne vem, ali sem že kdaj prišla s takšno lahkoto na oder, sploh pred takšnim dogodkom. Lea ima zelo dobro energijo, ki je nalezljiva," je priznala Möderndorferjeva.

Temu pritrjuje tudi spremljevalna pevka Karin Zemljič, ki ostaja v ozadju slovenskega nastopa – za kamerami. "Lea je drugačna od drugih. Je takšna, kot je. Ne pretvarja se. In mislim, da je tudi pesem takšna – ni bila pripravljen z namenom, da bo to 'evrovizijska pesem' – in to se čuti," je poudarila Zemljičeva. Ta je na Evroviziji v vlogi spremljevalne pevke tretjič: nastopila je že z Maraayo leta 2015 in ManuEllo leta 2016. "Tokrat je drugače to, da imam poleg sebe 'lead' pevko, ki je dobra pevka in tudi moja prijateljica, kar je pomembno. Zaradi tega je toliko laže. Ni se mi treba ukvarjati s tem, kaj bo ona naredila, in ji zaupam, da bo vedno zapela tako, kot je treba," je poudarila Zemljičeva.

In če se je Sirkova še po uvrstitvi v finale spraševala, ali je tam pristala zaradi tega, ker sta jo občinstvo in žirija postavila v zlato sredino, Zemljičeva meni drugače: "Ne gre za slabe pesmi, gre za iskrenost. Gre za to, da je avtorica svoje pesmi, in to je tisto, kar pripomore, da stopiš za svojo pesem in jo predstaviš."

Za njimi je že uspešno opravljena generalka, ki jo je sinoči ocenjevala strokovna žirija, pred njo pa še drugi nastop pred občinstvom v areni Altice.