Saška Foto: Osebni arhiv
Saška Foto: Osebni arhiv

VEČ O IZVAJALCU
Facebook
Instagram

ZGODOVINA NA EMI
/

BIOGRAFIJA
Sem SAŠKA (Saša Matajič), rojena 14. 4. 1998 v Murski Soboti. Glasba me spremlja že od otroštva, saj prihajam iz glasbene družine. Že zelo zgodaj sem se navdušila nad petjem in violino, s katero sem zaključila nižjo glasbeno šolo in Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru. Pri 16 letih sem začela obiskovati ure petja pri mentorici Karin Zemljič, s katero še vedno sodelujem.
V letu 2017 sem začela peti kot spremljevalni vokal pri pevki Alyi, v letu 2018 pa v enaki vlogi še pri Nini Pušlar, Urošu Periću, Nuši Derenda, Nipketu ... Letos sem pela spremljevalne vokale tudi na državni proslavi ob dnevu državnosti na Kongresnem trgu.
Pred kratkim sem se odločila začeti še svojo samostojno pot. Ema FREŠ se mi zdi več kot odlična priložnost za začetek samostojne poti mladega izvajalca, zato sem se tudi odločila, da se s skladbo Še kar lovim tvoj nasmeh avtorjev Matica Mlakarja in Jureta Skaze prijavim nanjo. Skupaj z ekipo načrtujemo izdati čim več avtorskih skladb, se z njimi predstaviti javnosti in naše delo promovirati tudi na čim več lastnih koncertih, kjer bi se podali predvsem v modernejši pop-rokovski slog s pridihom soula, saj se v teh žanrih najbolje počutim. Pomembno mi je, da gre glasba naprej s časom, se modernizira, vendar mi je prav tako pomembno, da ohrani dušo (npr. pri soulu).