Michael Rice je v finalu prepričal gledalce. Foto: Instagram
Michael Rice je v finalu prepričal gledalce. Foto: Instagram

21-letni pevec iz Hartlepoola, ki ga je javnost dodobra spoznala že leta 2014 v šovu X Facor, je premagal pet drugih tekmovalcev v boju za vozovnico za Izrael, kjer bo 19. maja evrovizijsko finale. Rice pravi, da so se mu z zmago uresničile sanje, saj da Evrovizijo spremlja že "večino svojega življenja".

Mladi pevec je v petek v živo odpel svojo balado Bigger Than Us, pri tem da so letos format spremenili tako, da je poseben odbor strokovnjakov glasbene industrije izbral šest nastopajočih, vsi pa so morali odpeti isto pesem.

Nato pa je trojica sodnikov, Rylan Clark-Neal, Mollie King in Marvin Humes, v finale poslala tri, med njimi tudi Ricea, ki je nato slavil na končnem glasovanju gledalcev.

Britanci zdaj upajo, da lahko Michael prekine črni niz Velike Britanije na tekmovanjih za pesem Evrovizije. Nazadnje, ko so Britanci slavili, je bilo davnega leta 1997, še huje pa je, da ta velesila že več kot desetletje ni pristala niti med prvo deseterico.

Vsi sicer niso navdušeni nad letošnjim kandidatom ‒ menijo namreč, da z balado nimajo toliko možnosti, kot bi jih imeli s kakšno poskočnejšo pesmijo.