Od izvirne zasedbe je v skupini Guns N'Roses ostal le še pevec Axl Rose, ki bo zagrebškemu občinstvu skušal dokazati, da ima še vedno dovolj rockerske karizme. Foto: EPA
Od izvirne zasedbe je v skupini Guns N'Roses ostal le še pevec Axl Rose, ki bo zagrebškemu občinstvu skušal dokazati, da ima še vedno dovolj rockerske karizme. Foto: EPA

To so potrdili organizatorji koncerta Lupa promotion na svoji spletni strani. Kalifornijski rockerji bodo nastopili v okviru evropskega dela turneje Chinese Democracy, kot se imenuje tudi njihov povratniški album iz leta 2008.

Seks, droge in alkohol
Guns N'Roses so bili v vrhovih svetovne popularne glasbe konec 80. in v začetku 90. let, ko so posneli tudi svoje največje uspešnice, kot so Paradise City, Welcome to the Jungle, Sweet Child of Mine, November Rain in Don't Cry. Njihovi glasbeni uspehi so bili pogosto v senci incidentov, ki so bili navezani na rockovsko trojico "seks, droge in alkohol".

Sicer je iz prve zasedbe danes v skupini le še pevec Axl Rose, album Chinese Democracy, ki so ga najbolj zagreti privrženci skupine čakali 15 let, pa se ni približal komercialnemu uspehu prve plošče Appetite for Destruction iz leta 1987 niti poznejših plošč, vključno s četrtim studijskim albumom The Spaghetti Incident? iz leta 1993, na katerem so prispevali priredbe in niso dosegli pričakovanega odmeva med občinstvom.

Vstopnice na prodaj od srede naprej
Pri agenciji Lupa promotion so napovedali, da bodo vstopnice za prvi hrvaški koncert Guns'n'roses v prodaji od srede, in to po cenah med 38 in 69 evrov, odvisno od oddaljenosti sedeža odra v največji hrvaški dvorani.

Medtem ko bodo v hrvaški prestolnici gostovali pravi Guns N'Roses, pa se v Sloveniji lahko nadejamo nastopa njihovih posnemovalcev Guns 2 Roses, ki v ljubljansko Cvetličarno prihajajo 17. aprila.