Tabujevci so pred tedni na radijske postaje poslali nov singel z albuma 42, Poljubljena. Foto: MMC RTV SLO
Tabujevci so pred tedni na radijske postaje poslali nov singel z albuma 42, Poljubljena. Foto: MMC RTV SLO

"Turo 42 smo končali. Načeloma sledi še nekaj takšnih koncertov, potem bomo pa za drugo leto že naredili nekaj novega," je po njihovem nastopu na Brucu 2010 dejal Primož. MMC so zanimale podrobnosti, zato je Primož razkril: "Najprej eno takšno zanimivo zadevo v 'unplugged' različici. Na koncu leta pa že novo ploščo."

"V ŠTUK-u se je valjalo po tleh"
Turneja 42, ki se je uradno začela v Kinu Šiška 10. februarja, je Primožu, Macu, Iziju, Aliju in Tini pustila številne spomine. Toda kateri izmed vseh nastopov v dvanajstletni karieri se je najbolj vtisnil v spomin Primožu?

"Najbolj nam je v spominu ostal mariborski ŠTUK, tam je bila fenomenalna publika. Tam se je valjalo po tleh. Delale so se takšne stvari … Če smo rekli, naj pokažejo riti, so vsi pokazali riti. Noro. Ampak to je bilo že kar nekaj časa nazaj," je razkril bobnar.

Ob tem nas je zanimalo, zakaj danes skupine bolj ali manj le pridejo na oder, preprosto odigrajo svoj repertoar in ga brez kakšnih večjih provociranj občinstva tudi zapustijo. "Provocirajo. Saj mogoče se tega danes nismo spomnili, ker to je spontano. Bomo pa na kakšnem drugem koncertu. Vedno je nekaj. Mislim, da ni nič kaj – v pozitivnem smislu – umazana ta publika, takšna, kot je bila prej," je še pojasnil Primož.