Tanja Žagar se veseli, ker jo spremlja Allegro Band. Foto: MMC RTV SLO
Tanja Žagar se veseli, ker jo spremlja Allegro Band. Foto: MMC RTV SLO
Tanja Žagar: "Glasba združuje ljudi"

Simpatična Tanja, ki je poletje preživela delavno, ne počiva, saj, kljub temu da je letos izdala prvi samostojni album, že načrtuje naslednji album, ki naj bi izšel prihodnje leto. Na svoj prvenec, ki je po njenem mnenju izšel v pravem trenutku, je zelo ponosna, saj je ogromno pesmi, ki prinašajo nekaj novega.

Obožuje stati na odru
26-letnica je dejala, da je bilo letošnje poletje drugačno in posebno, saj ni bila nič na počitnicah, a je to ne moti, saj je nastopala, kar je pa njej v največje veselje: "Obožujem občutek stati na odru."

Tanja se velikokrat udeležuje festivalov v tujini. Tako je konec avgusta nastopila na Ohridskem festivalu, kjer je osvojila visoko, peto mesto. Še najbolj pa je zadovoljna, ker je pesem Neka, neka te zelo dobro sprejeta med občinstvom.

Navdiha ji pri novem albumu ni manjkalo
Pevka je na novem albumu napisala tudi nekaj pesmi. Sama, kot pravi, piše pesmi že iz časov, ko je nastopala v skupini Foxy Teens: "Ne silim se pisati pesmi, ko dobim navdih, si to zapišem." Vendar rdečelasa Tanja dodaja, da ji pri nastajanju novega albuma ni manjkalo navdiha, saj je napisala kar nekaj avtorskih pesmi: "Kdor posluša moje pesmi, me lahko kar dobro spozna."

Prelomnica v njeni karieri je tudi ta, da ima pevka zdaj svojo spremljevalno skupino Allegro Band: "So moji fantje ... Skupaj bomo sigurno ogromno naredili."

Navdihnil jo je film Cvetje v jeseni
Veliko ji pomeni tudi nov videospot za svobodno in veselo pesem Če brez ljubezni bi, ki so ga posneli v naravi: "Od nekdaj sem želela posneti spot v naravi, saj mi ta veliko pomeni." Navdih za videospot je dobila v slovenskem filmu Cvetje v jeseni, ki si ga je ogledala neštetokrat.

Tanja Žagar: "Glasba združuje ljudi"