Potem ko je nastop med drugim zavrnila tudi Rihanna, so organizatorji izbrali Maroon 5. Foto: Reuters
Potem ko je nastop med drugim zavrnila tudi Rihanna, so organizatorji izbrali Maroon 5. Foto: Reuters

Potem ko je nastop med polčasom, ki si ga ogleda ogromno ljudi in je sicer za glasbenike precejšnja čast, zavrnilo kar nekaj glasbenikov, med njimi tudi Cardi B in Rihanna, je skupino Maroon 5 zaradi sprejema doletelo ogromno kritik.

Mnogi glasbeniki so se namreč odločili, da bodo nastop bojkotirali zaradi solidarnosti z igralci v ligi NFL, ki so izražali svoj protest proti policijskemu nasilju nad temnopoltimi Američani in so med ameriško himno pokleknili.

"To smo pričakovali"

"Če se ne bi zmogel soočiti z malo kontroverznosti, nisem izbral pravega poklica" je Levine pojasnil za Entertainment Tonight. "Je, kar je. To smo pričakovali in si želimo iti naprej."

Ob tem je sicer priznal, da odločitev glede tega, da bodo nastopali, ni bila preprosta. "Nihče ni o tem razmišljal bolj, kot sem jaz. Vse skupaj je zahtevalo ogromno pogleda vase," je razložil glasbenik.

"Razmišljal sem, kaj je moje največje orodje, ki ga lahko uporabim za izražanje, in kaj je najboljši način za izražanje celotne skupine. Kako bomo to naredili letos? Kaj smo ob tem dolžni sebi in kaj smo dolžni ljudem? Vsa ta vprašanja smo si postavljali in to tudi naredili."

Gosta na odru Travis Scott in Big Boi

Svojega mnenja o njihovem nastopu ni skrival niti Roger Waters (pevec skupine Pink Floyd), ki je Maroon 5 pozval, naj med nastopom, ki si ga bo zgolj v ZDA ogledalo približno 100 milijonov ljudi, pokleknejo in s tem izrazijo svojo podporo igralcem.

Na družbenih omrežjih je objavil video, kako to na enem izmed koncertov počne tudi sam, zraven pa je zapisal: "Moji kolegi Maroon 5, ki se jim bosta na odru kot gosta pridružila še Travis Scott in Big Boi, bodo nastopili med polčasom letošnjega Super Bowla in pozivam jih, naj v znak solidarnosti s Colinom Kaepernickom in vsemi otroki, ki so na ulicah izgubili življenja, ter njihovimi mamami, očeti, brati in sestrami, tudi sami pokleknejo."