Skladba We Can't Stop je bila na albumu Bangerz, ki je leta 2013 pristal na drugem mestu lestvice Billboard Hot 100. Foto: Reuters
Skladba We Can't Stop je bila na albumu Bangerz, ki je leta 2013 pristal na drugem mestu lestvice Billboard Hot 100. Foto: Reuters

May, ki nastopa pod umetniškim imenom Flourgon, pravi, da so ljubitelji reggae glasbe po svetu skladbo We Run Things iz leta 1988 vzeli za svojo takoj, ko je pristala na prvem mestu glasbenih lestvic v njegovi domovini. In po poročanju tiskovne agencije Reuters trdi, da so pri ustvarjanju We Can't Stop "vzeli" polovico njegove skladbe.

Cyrusovo in njeno založbo RCA Records, ki je v lasti podjetja Sony, obtožuje, da so poneverili njegovo delo. Med drugim so obrnili njegove besede: "We run things. Things no run we." Spremenili so jih v: "We run things. Things don't run we."

May je ob tem dejal, da je želel lani zaščititi svoje delo na ameriškem uradu za avtorske pravice in si novembra izboril "formalno zaščito avtorskih pravic" za vse glasbene aranžmaje skladbe We Run Things.

Ob tem je še dejal, da je za uspeh skladbe, ki jo je odpela Cyrusova, "zaslužna njegova zaščitena, edinstvena, ustvarjalna in izvirna vsebina". V tožbi poleg denarja zahteva še polovico zaslužka iz naslova avtorskih pravic, do katere bi bil upravičen, če zmaga na sodišču. Predstavniki za stike z javnostjo 25-letne Cyrusove se niso tako odzvali na obtožbe. Podobno so se zavili v molk tudi na Sonyju.