Kdo bo v letu 2019 sprejet v dvorano slavnih tekstopiscev, je postalo jasno v soboto. Foto: AP
Kdo bo v letu 2019 sprejet v dvorano slavnih tekstopiscev, je postalo jasno v soboto. Foto: AP

"Rada bi čestitala vsem izjemnim tekstopiscem, ki bodo v letu 2019 sprejeti v dvorano slavnih. Tako hvaležna sem, da sem med njimi tudi jaz," je na Twitterju zapisala Missy Elliott.

Poleg hiphoperke bodo v dvorano slavnih tekstopiscev letos sprejeli še Dallasa Austina, Toma T. Halla, Johna Prina, Jacka Tempchina in Yusufa/Cata Stevensa.

47-letnica je na prizorišče prišla v 90. letih preteklega stoletja, ko je nastopala skupaj s skupino Sista, pozneje pa je postala članica kolektiva Swing Mob, ki je združeval različne umetnike hip hopa. Potem ko je več let sodelovala z različnimi glasbeniki, se je leta 1997 podala na solopot in izdala svoj prvi album Supa Dupa Fly.

Mednarodni preboj ji je uspel z albumom This Is Not a Test! iz leta 2003, na katerem smo lahko prisluhnili uspešnicam, kot so Get Ur Freak On, 4 My People, One Minute Man in Work It. Za svoje delo je prejela štiri grammyje, zgolj v ZDA je prodala več 30 milijonov albumov, po pisanju Billboarda pa je najbolje prodajana ženska izvajalka hip hopa v zgodovini.

Dvorano slavnih tekstopiscev so ustanovili pred 50 leti, vanjo pa sprejmejo pisce, ki so "ustvarili spekter najbolj priljubljenih pesmi na svetu". Pisce pesmi lahko za sprejem v dvorano slavnih nominirajo 20 let po izdaji njihove prve pesmi.