Glasba Amy Winehouse se vrača v koncertne dvorane naslednje leto. Foto: Reuters
Glasba Amy Winehouse se vrača v koncertne dvorane naslednje leto. Foto: Reuters

Denar, ki ga bodo zbrali s prodajo vstopnic, bo šel v sklad fundacije Amy Winehouse, s katero ozaveščajo mlade o škodljivosti uporabe mamil in alkohola.

Hologram bo ustvarila produkcijska skupina, ki bo uporabljala hologramsko filmsko tehnologijo, da z njo ustvarja atrakcije na odru. Na turneji, ki se bo začela konec leta 2019, bodo lahko obiskovalci slišali nove aranžmaje uspešnic, kot so Rehab, Back to Black in Valerie. Poleg njenega holograma pa bo na odru skupina glasbenikov in spremljevalnih pevcev, ki bo glasbo preigravala v živo.

"Amy je institucija v vsakem pomenu besede," je dejal ustanovitelj in direktor produkcijske skupine Brian Becker in dodal: "Igro je igrala po svojih pravilih in iznašla svoj slog glasbenega izražanja. Zato vem, da je prava oseba, da postane nosilka takšnega projekta."

Projekt je že podprl oče pokojnice Mitch Winehouse, ki je tvitnil, da je zadovoljen, ker bo združil moči z BASE Hologramom, s katerimi bo lahko nadaljeval slavljenje življenja in dela svoje hčerke.