Festival Overjam v Tolmin vsako leto privabi številne obiskovalce. Foto: Sandi Fišer
Festival Overjam v Tolmin vsako leto privabi številne obiskovalce. Foto: Sandi Fišer

Med nastopajočimi so Zion Train, Alborosie in Israel Vibration, s katerimi se festival po besedah organizatorjev postavlja ob bok najboljšim reggae festivalom v Evropi.

Do nedelje bodo predstavili različne odtenke reggae glasbe – od skaja do junglea ter od duba do dancehalla, nastopajoči pa se bodo zvrstili na dveh odrih, na glavnem odru ter odru na plaži, kjer bodo za zabavo poskrbeli DJ-i in soundsystemi. Nekatere izmed njih redni obiskovalci festivala že dobro poznajo.

Z Jamajke sta med nastopajočimi napovedani zasedbi Israel Vibration ter Alborosie & Shengen, kantavtorica Queen Ifrica in pevec Junior Kelly, med vrhunce letošnjega festivala pa organizatorji uvrščajo britansko zasedbo Zion Train in švicarskega glasbenika Calija P.

V okviru festivala bo poskrbljeno tudi za pestro dnevno dogajanje, med drugim za delavnice nevladnih organizacij, delavnice plesa, joge, bobnov in pouličnih umetnikov ter športne dejavnosti. Poleg tega bodo na prizorišču postavljene še stojnice za prodajo umetniških izdelkov.

Festivalsko dogajanje je na tolminskem sotočju za prihodnja leta pod vprašajem – naslednje leto bo sotočje Soče in Tolminke predvidoma zadnjič gostilo festival MetalDays, saj se bo začela gradnja tolminske obvoznice. Čeprav si prizadevajo, da gradnja ne bi prizadela najpomembnejšega prizorišča festivala, pa bo vseeno vplivala na del festivalskega prostora za kampiranje, zaradi česar organizatorji razmišljajo o odhodu.