Pussycat so postale svetovni fenomen, a je zaradi notranjih sporov razpadla. Foto: Reuters
Pussycat so postale svetovni fenomen, a je zaradi notranjih sporov razpadla. Foto: Reuters
Skupina je igrala na seksapil. Foto: Reuters
Kaya Jones leta 2015 na podelitvi grammyjev. Foto: Reuters

Kaya Jones je v petek na Twitterju menedžerje in druge odgovorne obtožila, da so izkoristili dekliško skupino, ki se ji je pridružila kot 19-letna leta 2003, preden jo je dve leti pozneje zapustila.

"Moja resnica. Nisem bila v dekliški skupini, ampak v prostitucijski mreži. Oh, in ob tem smo slučajno še pele in bile slavne. Medtem ko so vsi, ki so se nas lastili, služili," je zapisala 33-letnica, ki je kot solopevka izdala dva albuma.

"Kako hudo je bilo, sprašujejo ljudje. Dovolj hudo, da sem odkorakala stran od svojih sanj, kolegic v skupini in 13 milijonov dolarjev vredne pogodbe. Vedele smo, da se bo plošča zavihtela na prva mesta."

In še: " Da bi bil del ekipe, moraš biti timska igralka. Kar pomeni spati, s komer koli ti ukažejo. Če ne, ne morejo proti tebi nič uporabiti. Kar pomeni, da potem, ko te predajajo moškim ali pa te navlečejo na mamila, to uporabijo proti tebi in zvračajo krivdo na žrtev."

Robin Antin pevko prignala do samomora?
Jonesova je v seriji tvitov ustanoviteljico Pussycat Dolls, koreografinjo in plesalko Robin Antin (56), ki jo sicer ne imenuje poimensko, obtožila, da je eno od svojih deklet celo prignala do samomora, češ da jo je "duševno zlomila". Pri tem je imela najverjetneje v mislih Simone Battle, 25-letno članico G.R.L., druge dekliške skupine Antinove, ki se je ubila leta 2014.

Na hude navedbe Jonesove se je že odzvala tudi Antinova, ki je v intervjuju za revijo The Blast obtožbe označila za "gnusne, nore laži" in ugibala, da Jonesova "očitno išče svojih 15 minut (slave)".

Ameriška koreografinja tudi trdi, da Jonesova, ki je Pussycat Dolls zapustila tik pred izdajo prvenca, nikdar ni bila uradna članica skupine, ampak je v njej pela zgolj "poskusno".

Na obtožbe se za zdaj ni odzvala še nobena druga članica skupine, je pa nekdanja članica Carmit Bachar retvitala poziv igralke Alysse Milano, naj vse žrtve spolnih zlorab in nadlegovanja na svojih družabnih omrežjih objavijo oznako "jaz tudi".

Vsa pozornost na Nicole Scherzinger
The Pussycat Dolls je Antinova ustanovila v Los Angelesu že leta 1995 kot burleskno skupino. Potem ko je bila ta deležna velike medijske pozornosti, ji je Antinova leta 2003 izposlovala pogodbo za ploščo z založbo Interscope Geffen A&M Records in skupino preoblikovala v pop zasedbo z Jonesovo, Bacharjevo, Ashley Roberts, Jessico Sutto, Melody Thornton, Kimberly Wyatt in Nicole Scherzinger na čelu.

Skupina, ki so jo nadzirali Antinova, Interscope in več drugih partnerjev, je naglo postala svetovna uspešnica in znamka. Največje uspehe so dekleta dosegla s singli "Don't Cha", "Buttons" in "Stickwitu" ter prvencem PCD.

Kljub komercialni uspešnosti pa so skupino pestili interni konflikti zaradi izpostavljanja glavne vokaliste Scherzingerjeve in drugorazredne obravnave ostalih članic. Skupina je pred razpadom izdala še en album, Doll Domination (2008), še pred tem pa je zasedbo zapustila tudi Bercherjeva.