Snoop Dogg se lahko pohvali, da je raper z največjim številom sponzorskih pogodb. Foto: Reuters
Snoop Dogg se lahko pohvali, da je raper z največjim številom sponzorskih pogodb. Foto: Reuters
50 Cent

Novico je že potrdil hrvaški raper Marko Lasić - Nered, nastop v Domu sportova pa je potrjen tudi na raperjevi uradni strani. "Snoopy" bo hrvaško glavno mesto obiskal v sklopu minievropske turneje. Pred zagrebškim nastopom bo gostoval še v Varšavi in Oslu, pozneje pa v štirih francoskih mestih (v Lyonu, Toulouseu, Nantesu in Parizu) in Tel Avivu.

Organizator koncerta Nered je napovedal novinarsko konferenco za 1. julij v Zagrebu. Takrat bo verjetno povedal kaj več o samem koncertu in tudi o možnosti, da bosta s Snoop Doggom posnela duet. Znano je nameč, da Snoop Dogg za tovrstna glasbena sodelovanja zahteva denar. Nered pravi, da za ameriško-hrvaški duet zahteva 100.000 ameriških dolarjev, a hrvaška stran tega denarja za zdaj še ni našla.

Lani v Srbiji
Snoop Dogg je med vodilnimi predstavniki raperske scene z zahodnega brega ZDA. Raper, ki je lani nastopil na novosadskemu festivalu Exit, je v svoji več kot 15-letni karieri prodal več deset milijonov plošč. Dogg, ki se je rodil kot Cordozar Calvin Broadus Jr., je letos posnel svoj deveti album z naslovom Ego Trippin.

Raper pa se ne ukvarja le z glasbo, temveč tudi z igranjem. Njegov zadnji igralski projekt je lasten resničnostni televizijski šov, v katerem govori o družinskih zadevah.

S 50 Centom same težave?
Marko Lasić - Nered je lani pripeljal na Hrvaško še enega raperskega zvezdnika, in sicer 50 Centa. Ta se je na poti v zagreb ustavil še v Ljubljani. Njegov nastop se je končal z žaljivkami raperja na račun Hrvatov in prisego, da nikoli več ne stopi na hrvaška tla. Najbolj ga je razjezil hrvaški novinar Ante Botinović, ki je vdrl v njegovo garderobo in ga zalotil pri snifanju belega prahu. Skupina Hravtov mu ni ostala dolžna in je zoper njega podala prijavo na sodišče, ker naj bi javno žalil ugled Hrvaške.

Nered še obljublja, da bodo na Hrvaško v bližnji prihodnosti prišli še drugi znani glasbeniki, a o imenih ni govoril.

N. G.