Skupina je na več kot 2.700 koncertih, toliko so jih namreč že odigrali v svoji karieri, skupno pela 34 milijonom oboževalcev. Foto: Reuters
Skupina je na več kot 2.700 koncertih, toliko so jih namreč že odigrali v svoji karieri, skupno pela 34 milijonom oboževalcev. Foto: Reuters

Bon Jovi so z nizom nepozabnih uspešnic Livin' on a Prayer, You Give Love a Bad Name in Wanted Dead or Alive zasloveli v 80. letih prejšnjega stoletja. Z nastopi, običajno pospremljenimi z uporabo pirotehnike, še vedno polnijo koncertne dvorane po svetu. Maja bodo izdali nov istoimenski album, ki bo sledil zadnjemu iz leta 2016 This House Is Not for Sale. Tokratni album bo posvečen temam, kot so življenje, ljubezen in izgube, naslovili pa bodo tudi nekaj družbenih in političnih tem.

Na albumu bo deset skladb, med njimi Unbroken, ki jo je skupina posnela lani novembra za dokumentarec Josha Aronsona To Be of Service. Film tematizira problematiko vojnih veteranov s posttravmatsko stresno motnjo.

Na naslovnici enega najbolj politično obarvanih albumov skupine je fotografija ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja, posneta leta 1962. Frontmana je, kot je dejal, navdihnil njegov zamišljeni pogled na množico v Kaliforniji.

Skupina bo album, katerega izid je napovedan za 15. maj, predstavljala na poletni ameriški turneji. Začeli jo bodo 10. junija v Washingtonu, sklenili pa 28. julija v New Yorku. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bo vsak obiskovalec koncertov, za katere vstopnice vsekakor niso poceni, brezplačno dobil še prihajajoči album zasedbe.

Na večini koncertov bo v uvodu nastopil še en zvezdnik iz 80. let, Kanadčan Bryan Adams.