Flint je kmalu po vključitvi postal
Flint je kmalu po vključitvi postal "obraz" skupine. Foto: EPA

Če čutiš hudo duševno stisko ali imaš samomorilne misli, poišči strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrneš na svojega osebnega zdravnika ali na:
• 112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
• 116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)
• 116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
• 01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
• 031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24h/dan)
www.tosemjaz.net – pomoč za mlade
www.zivziv.si – spletna postaja za razumevanje samomora

Za odrasle so v zdravstvenih domovih brezplačno na voljo delavnice Podpora pri spoprijemanju z depresijo. Prav tako so na voljo brezplačna svetovanja v svetovalnicah Posvet:
• 031 704 707, info@posvet.org – Psihološke svetovalnice Posvet v naslednjih krajih: Ljubljana, Kranj, Postojna, Nova Gorica, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Sevnica in Koper (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 12. in 19. uro)
• 031 778 772, svetovalnica@nijz.si – Psihološki svetovalnici Posvet v Celju in Laškem (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro)

Člani skupine The Prodigy so v sporočilu na Facebooku potrdili pevčevo smrt ter zapisali, da je bil Flint "pionir, inovator in resnična legenda".

Ob žalostnem odkritju so predstavniki policijske postaje v Essexu najprej sporočili, da glasbenikove smrti ne "obravnavajo kot sumljive". Liam Howlett, eden od članov skupine The Prodigy, je na družbenem omrežju Instagram kasneje potrdil, da je glasbenik storil samomor. "Novica je resnična, ne morem verjeti, ampak naš brat Keith si je vzel življenje. Šokiran sem, jezen, zmeden in zlomljenega srca. Počivaj v miru," je zapisal Howlett.

Keith je večkrat priznal, da je prav Liam

tisti, ki je zaslužen za vzpon skupine. "Nikoli nisem bil "pameten" član skupine. To je bil vedno Liam. In skupaj sva bila popoln paket," je nekoč izjavil preminuli glasbenik.

Flint se je britanski skupini The Prodigy sprva pridružil kot plesalec, nato pa je postal glavni pevec, odpel je tudi največji uspešnici skupine Firestarter in Breathe, ki sta obe osvojili vrh britanskih glasbenih lestvic, piše Guardian. Poleg svojega glasu je postal znan tudi zaradi posebnih pričesk, močnega črtala za oči in karizmatičnih nastopov.

Sicer se je glasbenik vse življenje boril z demoni svojega nesrečnega otroštva. Čeprav so ga učitelji v šoli prepoznavali kot brihtnega učenca, je bil zaradi svojega boja z disleksijo velikokrat tarča posmeha, prav tako pa ga je doživljenjsko zaznamovala ločitev njegovih stašev.

Skupina The Prodigy je imela največ uspeha v 90. letih prejšnjega stoletja, v svoji karieri pa se lahko pohvali s šestimi albumi na vrhu glasbenih lestvic. Glasba The Prodigy slovi kot hitra in divja zmes elektronike, drum'n'bassa in punka.

Skupino je leta 1990 ustanovil Liam Howlett, potem ko je na neki zabavi spoznal Flinta. Pridružila sta se jima še Leeroy Thronhill in MC Maxim. Skupina je z debitantskim singlom Charly ujela val raverske kulture, ki se je v tistem času vse bolj širila, največji uspeh pa je dosegla leta 1997 z albumom The Fat Of the Land, na katerem sta že omenjeni pesmi Firestarter in Breathe. Zadnji album No Tourists je zasedba izdala novembra lani, za letos pa so načrtovali koncertno turnejo. Flint se je tako nedavno vrnil s turneje po Avstraliji, maja pa bi se skupina morala odpraviti po ameriških mestih.

Zasedba je zadnji album izdala novembra lani. Foto: Reuters
Zasedba je zadnji album izdala novembra lani. Foto: Reuters

Flint je bil tudi lastnik in menedžer motociklistične tekmovalne ekipe.

Na spletnih omrežjih se na novico o njegovi smrti odzivajo številni oboževalci in glasbeniki. Član The Chemical Brothers Ed Simons je zapisal, da je bil velik mož, ki ga je bilo vselej odlično imeti v bližini, Jo Whiley, britanska didžejka, pa ga je označila za ikoničnega frontmana in resnično prisrčnega človeka. Med množico drugih so se odzvali tudi Rita Ora, Jodie Marsh in igralka Kathy Burke, ki je zapisala: "Delal je, kar bi morale delati vse glasbene zvezde; prestrašil je naše mame in očete."