Niet pravijo, da so želeli povezati občutek šestdesetih let z zgodnjim punkom druge polovice sedemdesetih. Foto: ZKP RTV SLO
Niet pravijo, da so želeli povezati občutek šestdesetih let z zgodnjim punkom druge polovice sedemdesetih. Foto: ZKP RTV SLO

Maja letos je Bob Dylan slavil sedemdeseti rojstni dan. Vodja oddelka za odnose z javnostmi pri veleposlaništvu ZDA v Ljubljani, velik Dylanov oboževalec, si je ob tem jubileju zamislil neprofitni projekt z naslovom Projekt Bob Dylan: Postani prostovoljec! in v okviru njega poslušalcem ponudil pesmi Boba Dylana v izvedbah nekaterih najbolj znanih in cenjenih slovenskih ustvarjalcev. A, ker gre za neprofitni projekt, plošček ni na voljo v trgovinah.

Niet pravijo, da Dylana do zdaj niso poslušali. Nekateri člani zasedbe so ga menda spoznali šele zdaj, ko so izbirali pesem za priredbo. Kljub temu (ali prav zaradi tega) so Niet poskrbeli za eno najbolj sveže zvenečih in udarnih izvedb Dylanove pesmi v okviru projekta. Pravijo, da so želeli povezati občutek šestdesetih let z zgodnjim punkom druge polovice sedemdesetih.

Skladbo Just Like a Woman, kot so jo 45 let po njenem nastanku predelali Nieti, poslušajte spodaj. Prilagamo tudi izvirno različico pesmi v izvedbi njenega avtorja, Boba Dylana.