Seznam nastopajočih še vedno ni zaključen. Foto: Arhiv organizatorja
Seznam nastopajočih še vedno ni zaključen. Foto: Arhiv organizatorja
Ziggy Marley je najstarejši sin Boba Marleyja. Foto: Reuters

V Tolmin tako prihajajo Ziggy Marley, Protoje & The Indiggnation, Mellow Mood, O.B.F. ft. Charlie P & Sr. Wilson, Benny Page, Warrior Sound, Northern lights, Ma'gash, Awa Fall aka Sista Awa, New Kingston in še številni drugi. Organizatorji poudarjajo, da seznam nastopajočih še zdaleč ni končan.

Med nastopajočimi zagotovo najbolj izstopa Ziggy Marley, ki bo na Overjamu nastopil v četrtek, 12. 7. 2018. Ziggy je najstarejši sin ikone reggaeja Boba Marleyja, v svoji glasbeni karieri pa je osvojil že 8 grammyjev in številne druge glasbene nagrade.

Na Overjamu bo nastopil tudi Jamajčan Protoje, eden izmed vidnejših predstavnikov reggae revivala, ki je zmes roots reggaeja iz časa Boba Marleyja in trših ritmov dancehalla, pa tudi italijani Mellow Mood, s svojo zmesjo roots reggaeja, rocksteadyja in tribal clubbinga.

Zraven spremembe datuma začetka festivala organizatorji Overjama napovedujejo še več novosti. Med drugim bo poskrbljeno za pestro družabno dogajanje ob festivalu, z delavnicami, programom za otroke in izobraževalnim programom.