Roisin Murphy smo najprej spoznali v skupini Moloko, kjer nam je prepevala uspešnice, kot so Sing It Back, Familiar Feeling in The Time Is Now. Foto: EPA
Roisin Murphy smo najprej spoznali v skupini Moloko, kjer nam je prepevala uspešnice, kot so Sing It Back, Familiar Feeling in The Time Is Now. Foto: EPA
Roisin Murphy
V Poletnem gledališču Križank lahko junija pričakujemo odličen koncertni dogodek. Foto: EPA

V okviru svoje evropske turneje se bo glasbenica 12. junija ustavila tudi v Križankah. Rosin predstavlja svoj drugi samostojni album z naslovom Overpowered, ki prinaša zmes elektronskih plesnih ritmov, soulovskih popskladb in deep funka.

Pevka, ki je na edinstven način združila nekoliko bolj oster pop in večno neustavljiv disko, je soavtorica in soproducentka celotnega albuma. Na ta način je lahko izpostavila svojo vizijo in smernice glasbenega izražanja. Prvi single z naslovom Overpowered je že izšel julija 2007. Gre za prodorni, elektronski dragulj, ki je napovedal, da je Roisin tokrat zadela v polno. Zdaj na radijske postaje prihaja njen novi, že tretji singel You know me better. Skladba je plod sodelovanja z Andyjem Catom, članom skupine Groove Armada.

Razprodani koncerti v Veliki Britaniji
Roisin Murphy nadaljuje tudi svojo uspešno evropsko koncertno turnejo. Po razprodanih koncertih v Veliki Britaniji in potrjeni udeležbi na festivalu Rock Ness na Škotskem se bo tako junija ustavila tudi v Sloveniji.

Sing It Back in druge uspešnice
Glasbenica se še vedno dobro zaveda svojih korenin in začetkov. Njena matična skupina Moloko je navduševala množice po vsem svetu. S skladbami, kot so Familiar Feeling, I Want You, Forever More, Sing It Back in The Time Is Now, se je pred leti proslavila kot edinstven glasbeni klubski fenomen.