Festivalski program prvega dne bo precej razgiban, uvedel ga bo sejem Diversity, ki bo na Glavnem trgu potekal do konca festivala. Za najmlajše se bo z lutkovno predstavo Krtek Zlatko odprl Otroški oder, na kulinaričnem KUL petku bodo igrali Prijatelji Dixielanda, kot vrhunec prvega dne pa organizatorji napovedujejo pesniški slam PestBesed, ki bo odprl oder prizorišča, imenovanega Kreativna četrt Barutana. V sklopu tako imenovanega DDV-programa si bo mogoče ogledati več razstav, na široko pa svoja vrata odpirata tudi obe mestni galeriji.

16. poletni kulturni festival Kamfest

Od obetavnih mladih do uveljavljenih slovenskih glasbenikov

Kreativna četrt Barutana na letošnjem festivalu predstavlja svoje zametke. Izhajajoč iz ideje, predstavljene ljubljanski kandidaturi za Evropsko prestolnico kulture, bo prostor z močno kamniško začinjenim programom privabljal festivalsko občinstvo. Večerni oder v parku Evropa bo ponujal glasbo obetavnih in že uveljavljenih zasedb, kot so Pijammies, Bowrain in KALU, Čao Portorož in primorski trio Pantaloons. Z glasbenimi poslasticami bo postregel tudi oder v lapidariju gradu Zaprice, kinoprogram pa bo svoje mesto našel za mogočnim starodavnim zidovjem samostana Mekinje.

Večina dogodkov bo brezplačnih, plačljiv bo le program Mestnega odra. Na njem se bodo, kot so zapisali organizatorji, predstavili "creme de la creme letošnjega glasbenega programa". V festivalsko vzdušje bo obiskovalce na razprodanem koncertu popeljal Adi Smolar, v prihodnjih dneh pa bodo nastopili še: Fed Horses, legenda z obale Tulio Furlanič, večžanrska akustična godba Ante Upedanten banda, Jure Lesar, Janez Škof, Moonlight Sky z jazz fusionom, Bakalina Velika z novodobno folktradicijo in zasedba Terra POP.

Sedež si je treba zagotoviti vnaprej

Kot je mogoče prebrati na spletni strani festivala, si je sedež zaradi varnostnih ukrepov treba zagotoviti vnaprej, in sicer prek obrazcev na spletni strani festivala. Organizatorji opozarjajo še na ohranjanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitnih mask.

Začel se je 17. festival Kamfest