Foto:
Foto:
The Drinkers
Naslovna pesem novega albuma je Hajdi.

Gre za prvo ploščo, na kateri prvič poje njihov novi frontman Matjaž Živkovič. V slabih dveh letih delovanja zdajšnje zasedbe so tudi tokrat posneli zajetno mero že dobro znanega drink'n'rolla.. Pred izidom plošče so že predstavili videospote za skladbe Hura, Tine rine in Stari mož. Poleg teh so na novi album uvrstili še šest povsem novih pesmi ter tri bonuse.

Naslovna pesem Hajdi govori o veseli punci, ki se preganja po brajdi, Vreme so posvetili čudnim vremenskim razmeram (vremenar je najbolj razvpiti Zakloniščar), Bife pripoveduje o tipičnih obiskovalcih bifejev (na koncu je mogoče razbrati glasove takšnih modelov), pesem Livarna je na hudem glasu zaradi nočne izmene. Nočem na Evrosong in Klub anal pa sta skladbi, ki sta odpadli na Emi - izboru za pesem Evrovizije. Na koncu najdemo še tri bonuse.

Prvi je Lep dan za smrt skupine Niet (gre za približek izvirni skladbi Nietov, katerih član je bil tudi kitarist Drinkersov Robert Likar), drugi pa Ko to tamo peva (na novo posneta s pevcem Makijem). Tretja bonuspesem na albumu pa nosi naslov Jest sm na liniji skupine Pankrti. Fantje so skladbo posneli za kompilacijo v čast Pankrtov, a je bila zavrnjena.

The Drinkers v zadnjem času delujejo v zasedbi Robert Likar (kitara), Miro Mutvar (bas), Roman Milavec (bobni), Matjaž Živkovič (vokal) in Simon Kavšek (kitara).