Big Band RTV Slovenija bo na dogodku vodil dirigent Patrik Greblo. Foto: SOJ RTV SLO/Iskra
Big Band RTV Slovenija bo na dogodku vodil dirigent Patrik Greblo. Foto: SOJ RTV SLO/Iskra
Program bo povezoval Klemen Slakonja. Foto: Jani Ugrin

7. oktobra bodo na praznovanju 10. obletnice SiTi Teatra, ki je v zadnjih desetih letih pripravil 1.700 dogodkov na domačem odru in 1.100 gostovanj po Sloveniji in tujini, ob Big Bandu RTV Slovenija, ki ga bo vodil Patrik Greblo, kot gostje nastopili pevci in igralci, ki se dobro znajdejo tako na glasbenih kot tudi na gledaliških odrih.

Program bo povezoval Klemen Slakonja, nastopili pa bodo Lado Bizovičar, Janez Bončina – Benč, Uroš Fürst, Janez Hočevar – Rifle, Aleksandra Ilijevski, Jure Ivanušič, Jose, Romana Krajnčan, Vesna Pernarčič, Klemen Slakonja, Anja Strajnar, Polona Vetrih, Vesna Zornik, Mia Žnidarič in Uroš Kuzman.

S tem dogodkom pa Big Band napoveduje tudi že četrto abonmajsko sezono, ki bo v celoti potekala ravno v SiTi Teatru. V sklopu abonmaja bodo glasbenim sladokuscem pripravili šest koncertov, in sicer poleg uvodnega še Ana Bezjak Sings Monk (gostja Ana Bezjak), Swing'n'Christmas (gostje Vox Arsana), Elevators, Trije tenorji (gostje Jure Pukl, Lenart Krečič in Tadej Tomšič) in Z dotikom (gostja Mia Žnidarič).

Odgovorite na spodnje vprašanje in se potegujte za dve vstopnici za koncert 1xnih 10 v nedeljo, 7. oktobra, ob 20. uri.


Kdo bo nastopil v okviru zadnjega abonmajskega koncerta Big Banda RTV Slovenija?


Vaše odgovore na e-naslovu mmc-nagrade@rtvslo.si sprejemamo do 5. oktobra, in sicer do 10. ure dopoldne.
Splošne pogoje za izvedbo nagradne igre si lahko preberete tukaj.


Kot je za MMC pojasnil dirigent Patrik Greblo, je praznovanje obletnice na kožo pisano solistom: "Torej dramskim igralcem, ki pojejo, nekaj pa je tudi pevcev, ki imajo izkušnje s teatrom. Točke so spretno spletene v smiselno celoto tudi z moderatorjem, kar je morda neobičajno za naš tipični koncert, kjer je dramski lok izveden izključno z glasbo."

Ob tem je dodal, da se najbolj veseli točke z Janezom Hočevarjem – Rifletom, s katerim je letos prvič sodeloval ob muzikalu Briljantina. "Sicer pa verjamem, da bo ta koncert marsikoga od nastopajočih navdušil in morda nagovoril za samostojni koncert z Big Bandom."

Vodja SiTi Teatra Ana Kajzer pa pojasnjuje, da so s tovrstnim koncertom želeli zaobjeti celotno programsko ponudbo. "Slakonja je tako kot drugi sodelujoči igralci eden prepoznavnejših obrazov naših produkcij, ki poleg igre obvladajo tudi petje. Seveda se odlično znajde tudi v vlogi voditelja, zato izbira res ni bila težka," je dejala o izbiri voditelja, o nastopajočih pa pojasnila, da so izbrani gostje na njihovem odru v zadnjih šestih letih že nastopili. Dodala je še, da imajo koncertni cikli BigBand@SiTi med njihovimi obiskovalci precej zvestega občinstva in tudi precejšnje število abonentov.