Spice Girls se vračajo na glasbeno sceno, a ne v popolni zasedbi. Foto: Reuters
Spice Girls se vračajo na glasbeno sceno, a ne v popolni zasedbi. Foto: Reuters
Nazadnje so skupaj nastopile na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012. Foto: Reuters

Melanie Brown, Emma Bunton, Geri Horner in Melanie Chisholm so prek družbenih omrežij sporočile, da bodo naslednje leto začele britansko turnejo, s tem pa so sprožile val navdušenja v domovini.

Prvi dan v juniju bodo nastopile na stadionu v Manchestru, sledili bodo koncerti v Coventryju, Sunderlandu, Edinburgu in Bristolu, turnejo pa bodo sklenile 15. junija na londonskem stadionu Wembley. Vstopnice za omenjene koncerte v Veliki Britaniji bodo na voljo od petka, gre pa pričakovati, da bodo zelo hitro razprodane.

Novice o vrnitvi bodo veseli tudi drugi oboževalci skupine po svetu, saj je Melanie Brown med drugim napovedala, da bo turneja svetovna, a več o tem za zdaj ni znano, piše britanski BBC. Melanie je potrdila, da se na turnejo odpravljajo le štiri, da pa upa, da se jim bo Victoria pridružila na kakšnem koncertu: "Le me štiri smo. Upam, da se nam bo na neki točki pridružila tudi Victoria. Škoda bi bilo, če se ne bi."

Mel B se je na nedavno noč čarovnic pošalila, ko se je preoblekla v Posh Spice, kot je bila nekoč znana Victoria, v rokah pa je držala napis: "Ne, ne grem na turnejo!" Ob Scary Spice je bil še prijatelj, oblečen v Davida Beckhama, ki je z napisom sporočal: "Prosim, prosim, prosim, stori to za oboževalce Spice Girls!" A kot kaže, oboževalci skupine tega ne bodo dočakali, Victoria se namreč osredotoča na svoj modni imperij.

Emma Bunton je dopoldne Jamieju Theakstonu, sovoditelju radijske oddaje Heart Radio Breakfast Show, povedala, da je ob bližnji turneji zelo vznemirjena in da bo ta gotovo izjemna.

Vseh pet članic zasedbe Spice Girls je februarja na družbenih omrežjih objavilo fotografijo, na kateri so naznanile, da načrtujejo skupni projekt. Tedaj so dodale, da je njihov moto Girl Power še vedno zelo aktualen, sporočilo o močnih ženskah pa bi si želele predati novim generacijam. Vse odtlej so se govorice o njihovi ponovni združitvi le stopnjevale.

Zadnjič skupaj leta 2012 na OI
Skupina je leta 2000 prenehala delovati po šestih skupnih letih, ob tem, da so po odhodu Geri Horner (tedaj Halliwell) zadnji dve leti nastopale zgolj kot četverica. Na skupno turnejo so se nato kot peterica odpravile leta 2007, nazadnje pa so skupaj nastopile leta 2012 na olimpijskih igrah v Londonu. Njihova velika uspešnica je skladba Wannabe, tej pa sta sledili tudi Who Do You Think You Are in Viva Forever.

View this post on Instagram

@spicegirls -hai-Si-ja-hold tight #spicegirls #tour2019. @emmaleebunton @melaniecmusic @officialmelb

A post shared by geri (@therealgerihalliwell) on Nov 5, 2018 at 7:13am PST