Poti članov skupine Tabu in pevke Tine Marinšek so se razšle. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Poti članov skupine Tabu in pevke Tine Marinšek so se razšle. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Tina Marinšek
Tabu so lani praznovali 15. obletnico delovanja s koncertom v Križankah. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

"Mogoče je usoda, ali pa smo preprosto izčrpali energijo, ki smo jo imeli skupaj. Mogoče smo se naveličali drug drugega in usklajevanja različnih pogledov na skupno delovanje. Razlogov je lahko kar nekaj. Več kot jasno nam je postalo, da smo nekje izgubili skupno iskrico in voljo do dialoga ter se nazadnje sprijaznili z očitnim," je za MMC dejala Marinškova, ki bo še naprej delovala na glasbenem prizorišču.

"Na to se nisem pripravila, tako kot se nisem pred devetimi leti na vstop v skupino. Seveda bom nadaljevala, mislim, da ni več poti nazaj," je še dodala. Kot je dejala, ji je Tabu pomagal prepoznati njeno "poslanstvo". "Zdaj lahko samo obljubim, da bom pridno delala, ustvarjala in raziskovala svoje sposobnosti še naprej, ter poskrbela, da se bomo še kaj slišali," je še dejala pevka.

Na skupni poti so posneli album 42, ki so ga izdali leta 2009. Na njem je pristala skladba Poljubljena - najbolj predvajana skladba na radijskih postajah v letu 2011. Potem je prišel leta 2013 podpis z založbo Universal in izdaja EP-ja Hvala za ribe. Lani so 15-letnico delovanja sklenili z avtobiografskim muzikalom in velikim koncertom s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v Križankah.

Tabu so svojim oboževalcem na družbenem omrežju sporočili, da za pomlad pripravljajo spremembe in da tako kot Marinškova nadaljujejo svojo pot. "Kar nekaj mesecev smo se pogovarjali, kakšni so naši pogledi na glasbo in delovanje znotraj skupine, ter posledično ugotovili, da se razlikujejo. Takšne odločitve se seveda ne sprejemajo čez noč, vendar smo po temeljitem razmisleku ugotovili, da je, če hočemo biti ustvarjalni še naprej, to edina možna pot za vse," je dejal bobnar Primož Štorman za MMC. Čez nekaj dni obljubljajo izdajo novega singla.

"Tabu znova združujejo moči tudi s prvotno pevko Nino Vodopivec: "Spomladansko poletna turneja bo definitivno nekaj posebnega. Tudi z Nino pripravljamo nekaj, kar bo mogoče videti v prihodnosti. Tabu gre dalje, naša glasba je tisto, v kar verjamemo že 17 let in jo ustvarjamo z velikim zanosom," je dodal Štorman.