Slayer ob skupinah Metallica, Megadeth in Anthrax veljajo za člane 'največje četverice' thrash metal skupin. Foto: EPA
Slayer ob skupinah Metallica, Megadeth in Anthrax veljajo za člane 'največje četverice' thrash metal skupin. Foto: EPA

Osma izdaja festivala, ki je namenjen ljubiteljem težkih in hitrih ritmov, growl vokalov in temačnih besedil, se bo začela v ponedeljek. Sotočje pri Tolminu velja za eno lepših koncertnih prizorišč v evropskem, pa tudi v svetovnem merilu, tudi zato Festival Metalcamp vsako leto privabi več kot 10.000 obiskovalcev, od tega jih kar 70 odstotkov prihaja iz tujine.

Skupina Slayer, ki so za mnoge "thrash metal bogovi", so se po po enkratni predstavi, ki so jo uprizorili na festivalu leta 2005, ponovnemu vabilu prirediteljev z veseljem odzvali. Na glavnem odru bodo "žagali" v četrtek. Poslastica bodo predvsem za metalce starejšega kova, ki so zvesti trash metalu še iz časov, ko sta se metal glasba in subkultura šele začeli razvijati.

Več kot 80 skupin
Skupin, ki se bodo predstavili na dveh festivalskih odrih, bo sicer več kot 80. V petih koncertnih dneh bodo na glavnem festivalskem odru "razbijale" pomembnejše zasedbe, na malem odru pa se bodo imeli priložnost predstaviti manj znani bandi, predvsem iz Slovenije in bližnjih držav.

Poleg Slayerjev velja med letošnjimi nastopajočimi posebej omeniti še power metalce Blind Guardian, heavy metalce Accept, thrash metalce Kreator - vsi prihajajo iz Nemčije, ter švedske death metalce Arch Enemy in Avstralce Airbourne.

Organizatorji so zagotovili večje število tušev ter zadostno ponudbo hrane in pijače znotraj festivalskega območja, kjer bo omogočeno brezplačno kampiranje. Posebej pa bo verjetno prijalo namakanje v turkizni Soči.