Med trobentami ... Foto: EPA
Med trobentami ... Foto: EPA
Zaključek festivala Guča

Ambasador trobente in šestkratni dobitnik zlate trobente Boban je kot zadnji nastopajoči navdušil množico. Nad dveurnim nastopom brez premora so bili navdušeni vsi, predvsem tujci, pišejo na srbskem portalu Blic. Na Gučo pa je posebej navezan tudi "velikan trobente", ki mu prav nagrade iz tega festivala in naslov ambasadorja trobente največ pomenijo.

Boban je za srbski portal še povedal, da so najdlje brez premora igrali kar 15 ur, in sicer na maratonskem koncertu v Budimpešti na Madžarskem. In kaj je bilo najbolj nenavadno darilo, ki ga je Boban dobil? Prav v Guči mu je neki gospod pred leti podaril avtomobil, "in sicer golfa dvojko, ki je bil takrat precej vreden".

Pol milijona obiskovalcev
Petdnevni festival obišče okrog pol milijona ljudi, od katerih je desetina tujcev. Na trubaško poslastico se odpravi tudi veliko Slovencev, med sponzorji pa najdemo tudi katero naše podjetje. Poleg glasbe je Guča tudi pomemben kulinarični festival. Ob mesnih dobrotah gre dobro v promet tudi t. i. poročno zelje (dobro je zlasti za tiste, ki so imeli prekratko noč).

Na različnih stojnicah lahko obiskovalci kupijo spominke. Po besedah prodajalcev obiskovalce najbolj zanimajo majice z motivi Srbije, Guče, precej aktualne pa so letos tudi majice s sliko pred kratkim ujetega Radovana Karadžića. Glavno dogajanje je zvečer na stadionu, v Guči pa sta se letos predstavili tudi dve slovenski zasedbi, in sicer iz Velenja in Radelj ob Dravi.

Zaključek festivala Guča