Mojca je največ sreče prinesla Regini in zasedbi Malibu. Foto: RTV SLO
Mojca je največ sreče prinesla Regini in zasedbi Malibu. Foto: RTV SLO

Pesem Tvoje očij (za glasbo je poskrbel Dezider Cener, za priredbo pa Patrik Greblo) je avtorju besedila Feriju Lainščku prinesla tudi prvo nagrado za najboljše narečno besedilo; drugo nagrado je prejel Tullio Možina za pesem Sinek moj, tretjo pa Rajko Stropnik za pesem Naš atej.

Med 48 prijavljenimi skladbami jih je strokovna komisija izbrala 14, ki so svoje pesmi ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija pod taktirko Lojzeta Krajnčana predstavili v živo. Na festivalu - prireditev je povezovala Mojca Mavec - so poleg zmagovalcev nastopili Danijel Malalan, Halgato band, Uri banda, Vlado Poredoš s pajdaši, Marko Mulec ter ansambli Dinamika, Bum, Zapeljivke, Štrk, Veritas, Brežiški flosarji in Ekart.

Najboljšo skladbo (Sinek muj se neče žjenet, pod katero so se podpisali Marjan Lipičnik, Matjaž Vrh, Marjan Uljan in Patrik Greblo) so s telefonskim glasovanjem izbrali poslušalci pred radijskimi sprejemniki in gledalci pred televizijskimi zasloni. Festival ste lahko spremljali na prvem programu Televizije Slovenija, prvem programu Radia Slovenija, Radiu Maribor in na Televiziji Maribor.

Na lanskem festivalu je poslušalce in gledalce najbolj navdušil ansambel Zreška pomlad, strokovno komisijo pa pevka Lidija Kodrič.