Guns'n'Roses (no, od izvirne zasedbe je ostal le še pevec Axl Rose), ki so se lani na glasbeno prizorišče vrnili z dolgo pričakovanim albumom Chinese Democracy, naj bi junija nastopili v hrvaški prestolnici. Foto: EPA
Guns'n'Roses (no, od izvirne zasedbe je ostal le še pevec Axl Rose), ki so se lani na glasbeno prizorišče vrnili z dolgo pričakovanim albumom Chinese Democracy, naj bi junija nastopili v hrvaški prestolnici. Foto: EPA
Zagrebška Arena
Za uspešno poslovanje Arene, ki lahko sprejme približno 20.000 ljudi, je nujno, da bo zapolnjena 200 dni v letu. Foto: Arena Zagreb

Največja zagrebška večnamenska dvorana Arena Zagreb bo v prihodnjem letu prizorišče številnih nastopov znanih izvajalcev s svetovne glasbene scene, je potrdil direktor Arene Zagreb Zdenko Antunović.

Bodo koncerte uspeli razprodati?
Organizatorji niso povedali točnega datuma vseh napovedanih koncertov. Okvirno naj bi spomladi nastopili nemški najstniški idoli Tokio Hotel, predvidoma junija ikone hardrocka Guns'n'Roses, oktobra pa popsenzacija, provokativna Lady Gaga. Antunović pričakuje, da bodo vse koncerte razprodali, Arena pa lahko sprejme približno 20.000 obiskovalcev.

Za november 2010 so napovedali atraktivni nastop "cirkusantov" Cirque de Soleil in skupine Abba Show, ki izvaja pesmi najbolj znane švedske popskupine, ki je svetovno priljubljenost dosegla v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja.

Antunović je za časopis Jutarnji list napovedal, da bosta marca ločeno nastopila folkpevca Miroslav Ilić in Haris Džinović. Napovedana je tudi sarajevska skupina Plavi orkestar, Oliver Dragojević pa je Areno rezerviral za svoj majski koncert. Vse je že pripravljeno za nastope Depeche Mode 14. februarja, Leonarda Cohena 15. marca in Rammsteinov 18. marca.

Poleg glasbenih tudi športni dogodki
Arena Zagreb bo končala svoje prvo koncertno leto v soboto, 19. decembra, ko bo v dobrodelne namene nastopil veliki tenor Jose Carreras v spremstvu solistke Celine Byrne in zagrebške filharmonije. Med gosti bodo eden izmed najbolj priljubljenih hrvaških poppevcev Tony Cetinski, akademski zbor Ivan Goran Kovačić in dekliški zbor Zvjezdice.

Poleg glasbenikov bo Arena gostila tudi športnike, kot so rokometaši, vaterpolisti in hokejisti. Za uspešno poslovanje Arene je nujno, da bo zapolnjena 200 dni v letu. Za zdaj so zapolnili od 150 do 170 dni, kar pomeni, da bodo zagrebško občinstvo gotovo presenetili s še kakšnim zanimivim dogodkom.