Williams je dejal, da se mu bodo s tem nastopom uresničile sanje. Foto: Reuters
Williams je dejal, da se mu bodo s tem nastopom uresničile sanje. Foto: Reuters
Britanci so razočarani, da bo glasbenik z nastopom na SP-ju podpiral Ruse. Foto: Reuters

44-letni glasbenik je dejal, da so bile to že od nekdaj njegove otroške sanje. "Veliko stvari sem počel v življenju, a odpreti svetovno nogometno prvenstvo pred 80.000 ljudmi na stadionu in milijoni pred TV-zasloni je nekaj, o čemer sem sanjal kot otrok. Srečen sem in nestrpno čakam ta nastop. To bo neponovljiv šov," je dejal Williams, ki bo imel na nastopu tik pred prvim žvižgom ob sebi še rusko sopranistko Aido Garifullino.

Njegovo odločitev so precej slabo sprejeli britanski nasprotniki Rusije, vodilni med njimi je Bill Browder, ki je z vlaganjem v Rusijo zaslužil milijone, potem pa je bil lani na moskovskem sodišču obtožen prevare. "Robbie Williams, obstaja ogromno načinov za zaslužek, prodaja duše diktatorju ne bi smel biti eden izmed njih. Lahko te je sram," je zapisal na družbenem omrežju Twitter.

RTV Slovenija bo med 14. junijem in 15. julijem v televizijskih in radijskih programih ter MMC-ju prenašala in vsebinsko pokrivala svetovno prvenstvo v nogometu, kjer se bo za naslov prvaka v enajstih ruskih mestih pomerilo 32 reprezentanc.


Zelo hitro so se mu pridružili še nekateri britanski poslanci. "Presenetljivo in žalostno je, da se je tako dober britanski glasbenik, ki je hkrati tudi velik zagovornik človekovih pravic in pravic skupnosti LGBT+, strinjal za prejem plačila od Rusije in Fife," je po poročanju časopisa Guardian zapisal poslanec laburistične stranke Stephen Dounghty.

Številni so na družbenih omrežjih zapisali, da si želijo podpirati angleško reprezentanco, hkrati pa trdijo, da se nobena britanska znana osebnost ne bi smela na tovrsten način povezovati z Rusi. "Še vedno upam, da si bo Robbie premislil in se umaknil," je še dodal Browder.

V preteklosti težave z Rusi
Williams je imel sicer še pred nekaj leti precej težav z ruskimi oblastmi, saj je objavil pesem z naslovom Party Like a Russian (Zabavaj se kot Rus), v kateri se norčuje iz Rusov in njihovih voditeljev. Po objavi se je za svoja dejanja opravičil, dokončno pa lani, ko je v televizijski oddaji dejal, da bi rad Rusijo zastopal ne Evroviziji.