Ula bo prvič obiskala Malto. Foto: RTV SLO
Ula bo prvič obiskala Malto. Foto: RTV SLO
Ula je v oddaji skupaj s Tinkaro Kovač zapela skladbo Spet/Round and Round, s katero se je Primorka maja uspešno predstavila na Evroviziji na Danskem. Foto: RTV SLO

Videospot so premierno predstavili v oddaji NPU - Nedeljsko popoldne z Ulo, kjer je bila plavolasa Ula, ki obiskuje sedmi razred osnovne šole, v glasbeni šoli pa se uči klavir, tudi gostja. Ljubljančanka je povedala, da je zadovoljna s končnim izdelkom, tako snemanje videospota (potekalo je od 13.30 do 19.00) kot petje je bila zanjo "super" izkušnja. Ula je povedala, da je rada na odru, rada pa poje tudi balade, kakršna je skladba Nisi Sam/Your Light.

Avtorica skladbe je Ula Ložar, ki sta ji pomagala Raay in Marjetka Vovk. Za besedilo so poskrbeli: Erika Mager, Lucienne Lončina in Raay.

Med pevskimi vzornicami Ula, ki se uči poppetja, izpostavi Beyonce, Jessie J in skupino Litlle Mix, o tremi pred tako velikim tekmovanjem, kot je Evrovizija, pa je povedala: "Mogoče je imam malo, ampak ni zelo hudo." Slovensko evrovizijsko predstavnico, ki bo prvič obiskala Malto, na njeni pevski poti podpirajo tudi sošolci.

Celotno oddajo NPU, ki se je po premoru vrnila na male zaslone, si lahko pogledate tukaj.

"Stavimo na Ulin glas"
Ulina pevska mentorica Marjetka Vovk, ki je na slovenski glasbeni sceni prisotna že leta, je bila prav tako gostja v oddaji, tako da je odkrila nekaj podrobnosti glede nastopa: "Otrok naj bo otrok, dokler bo to mogoče. Tudi Ula je rada otrok, njena podoba bo zato simpatična, preprosta, čisto 'kul' Ula bo, nič posebnih princesk in teh variant. Ula je vokalno tako močna, da lahko pokaže le svoj glas in bo to čisto dovolj. Stavimo na glas."

V oddaji so razkrili tudi, da se bo v boj za najboljšega podalo 16 tekmovalcev, med njimi pa bo le en fant.

Ula je bila za nastop na "Junior" Evrovoziji, ki bo po zaslugi lanske malteške predstavnice letos potekala na Malti 15. novembra, izbrana na interni avdiciji na začetku septembra. RTV Slovenija bo na tem tekmovanju, ki poteka od leta 2003 in na katerem lahko sodelujejo otroci, stari od 10 do 15 let, nastopila prvič.

Skladbi Nisi sam/Your Light lahko prisluhnete spodaj, v oddaji NPU pa je Ula skupaj s Tinkaro Kovač, ki je bila prav tako gostja oddaje, zapela tudi skladbo Spet/Round and Round, s katero nas je Primorka maja zastopala na Evroviziji na Danskem.