Največ obiskovalcev je prišlo zaradi Cece. Foto: Klemen Štular
Največ obiskovalcev je prišlo zaradi Cece. Foto: Klemen Štular
Balkan music fest v Ljubljani

Bil je namreč večer festivala Balkan music fest, ki je bil sprva predviden kot "open air" festival, vendar pa so se organizatorji nazadnje odločili, da ga bodo prestavili v dvorano, obiskovalci pa so njihovo odločitev nazadnje pošteno preklinjali.

Prireditveni prostor so namreč že v zgodnjih večernih urah napolnili do zadnjega kotička in se gnetli v vroči zatohli dvorani, a nastopajoči izvajalci so nato le poskrbeli, da so se misli osredotočale na glasbo, ne pa več toliko na to, kako jim bo uspelo vdihniti tisto malo zraka, ki ga je bilo na voljo, še vedno pa so besneli zaradi pošteno zasoljenih cen pijač - za 0,3 dcl viskija Chivas je bilo na primer treba odšteti kar šest evrov! Pritožbe pa so - tako kot v petek na sestrskem festivalu Rock music fest - letele tudi na (ne)kakovost zvoka.

Množica je težko čakala Ceco
Kot je na koncertih balkanskih zvezd že v navadi, je občinstvo najprej ogreval Ujdi bend z Mirom Todosovskim na čelu, nato pa je prišel čas za prvega gosta - skupino Miligram, za njo pa je ob 22.00 prišla na vrsto verjetno najbolj priljubljena srbska pevka Svetlana Ražnatović - Ceca. Čeprav se je Ceca v Ljubljani s kar dvema velikima koncertoma ustavila tudi že letos spomladi, je bilo iz navdušenja občinstva razvidno, da se je še zdaleč niso naveličali, še manj pa njenih uspešnic, ki jih sestavljajo tako nežne balade kot tudi hitrejši ritmi.

Na Gospodarskem razstavišču je zagorelo
Zdelo se je, da je največ obiskovalcev prišlo prav zaradi nje, saj se je dvorana dodobra izpraznila, ko je Ceca odšla z odra, zamenjal pa jo je Goran Bregović, ki je imel s seboj tudi mali orkester in folkloristki. Za njim je na oder prišel Amadeus bend, ki je poskrbel za največji odrski spektakel, ki je doživel vrhunec, ko so člani skupine na odru zažgali klaviaturo, jo vrgli z odra in sprožili še gasilni aparat (vse to si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku).

Na krilih Lukasa
Noč se je že bližala jutru, ko so na svoj račun prišli še tisti najvztrajnejši oboževalci, saj so ob 3.00 le dočakali svojega ljubljenca Aca Lukasa - enega najbolj razvpitih srbskih pevcev, ki slovi po svojem značilnem glasu, mračnih besedilih, arogantnem vedenju, ves čas ga obkrožajo govorice o rednem uživanju kokaina, pohvali pa se lahko z verjetno najzvestejšimi, skoraj fanatičnimi oboževalci (v priloženem videoposnetku je tudi del njegovega nastopa). Lukas je s svojimi zvestimi oboževalci kot običajno ostal do zore, nato pa se ob zvokih svoje uspešnice Nešto protiv bolova poslovil, v dvorani so se prižgale luči in še zadnji obiskovalci so se odpravili jutranji zarji naproti.

Balkan music fest v Ljubljani