Njeno vodilo je: prepusti se trenutku. Foto: Lidija Mataja
Njeno vodilo je: prepusti se trenutku. Foto: Lidija Mataja
Anja Rupel
Na MMC-jevem spletnem klepetu je priznala, da ima še vedno vsakič na odru tremo. Foto: MMC RTV SLO

Pevka ter radijska in televizijska voditeljica je po spomladanskem izidu novega, že sedmega albuma z naslovom Ostani do konca pred kratkim predstavila še istoimenski singel, ki je drugi za že poznano skladbo Nisi moj.

In kako spremljevalka prav tako priznanega glasbenika Aleša Klinarja izbere, katero skladbo bo postavila pred druge in jo "povzdignila" v singel? "Odločam se izključno po lastnem okusu. Izberem pesem, ki se mi zdi najbolj primerna, včasih pa se odločim tudi za skladbo, ki mi je v tistem trenutku najbolj všeč," je dejala vedno nasmejana Anja za MMC.

Pesem Ostani do konca je energična, lahkotna popskladbica v Anjinem slogu, ki govori o ljubezni. "Najbolj 'fajn' je bil pijan od ljubezni, se strinjam," se je Anja navezala na pesem, "čeprav je res, da tudi ljubezen lahko boli."

Nima potrebe imeti vse pod nadzorom
In kako zvezda stalnica slovenskega glasbenega prizorišča načrtuje svojo kariero? Želi imeti vse pod nadzorom, gleda na koledarje ali se prepušča trenutnim občutjem? "Pred 15 leti sem se še veliko 'sekirala' in vse želela načrtovati, danes pa tega ne delam več. Saj veste, v glasbi sem od 16. leta, zato sem se naučila, da se moram tudi znati prepustiti trenutku in zaplete stoično prenašati. Nekatere stvari je sicer treba načrtovati, na primer izid albuma, saj to od tebe zahteva tudi založba. Zdi pa se mi dobro, da se včasih tudi prepustiš trenutku in navdihu, saj je glasba vendarle zelo dinamična zadeva."

Brez avtomobila nikamor
Za konec pa si Anja, mestno dekle, zasluži tudi manjšo grajo: navkljub tako oglaševanem dnevu brez avtomobila se je v središče prestolnice odpravila - z avtomobilom. A je takoj našla opravičilo zase: "Dopoldne sem morala biti na treh krajih, ki so si precej narazen, tako da z avtobusom ne bi prišla nikamor. Avtomobil je zame nujna zadeva."

Zadnje vožnje z vlakom pa se skorajda ne spomni več: "Zdaj se z vlakom že zelo dolgo nisem vozila, včasih, v svojih glasbenih začetkih, ko smo še veliko potovali po Jugoslaviji in nismo imeli prav veliko denarja, pa sem bila ves čas na vlaku, z njim sem obiskala mnoga mesta. Tako da lahko rečem, da sem se ga v tistem obdobju kar nekoliko prenajedla in ga zdaj prav nič ne pogrešam."