Freddie Mercury se je v glasbeno zgodovino zapisal kot eden najmarkantnejših pevcev. Foto: AP
Freddie Mercury se je v glasbeno zgodovino zapisal kot eden najmarkantnejših pevcev. Foto: AP

Na spletni strani, kjer ponujajo najrazličnejše predmete slavnih osebnosti, je na voljo repertoar skupine Queen s koncerta, ki je bil leta 1978 v Københavnu. Izklicna cena za dokument znaša 31 tisoč evrov, obstaja pa precejšnja verjetnost, da bo kdo ponudil tudi občutno več.

Dve strani ročno napisanega besedila vsebujeta naslove pesmi, kot so We Will Rock You, Somebody to Love, Killer Queen in Bohemian Rhapsody, vse skupaj pa je ročno zapisal legendarni glasbenik Freddie Mercury.

Dokument je pospremljen s certifikatom o avtentičnosti, ki ga je pridobil prejšnji lastnik, z njim pa potrjuje, da gre res za seznam pesmi z dotičnega koncerta 13. aprila 1978.

Na voljo tudi drugi predmeti

Poleg tega pa si bodo oboževalci lahko privoščili tudi pogodbo z menedžerjem, ki so jo podpisali John Lennon, George Harrison in Ringo Starr, za tiste, ki niso tako goreči oboževalci glasbe, pa bodo na voljo elementi, ki so jih podpisali Barack Obama, John Hancock, Babe Ruth in drugi, še poroča People.

Zasedba Queen je bila v zadnjem času poleg ustvarjanja z Adamom Lambertom v ospredju tudi zaradi filma Bohemian Rhapsody, ki je z več kot 870 milijoni dolarjev postal najdonosnejši biografski film vseh časov, poleg tega je na letošnji podelitvi oskarjev v skupnem seštevku pobral največ zlatih kipcev, enega igralskega in tri v tehničnih kategorijah.

Film, ki ga je režiral Bryan Singer, v vlogi Mercuryja pa je nastopil Rami Malek, bi lahko dobil tudi nadaljevanje, saj naj bi iz zgodovine skupine ostala še ena zgodba, ki je preživela Freddiejevo smrt in bi lahko bila zgodba za velika platna.