Letošnja sezona koncertov v Kinu Šiški bo zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov malce drugačna. Foto: BoBo
Letošnja sezona koncertov v Kinu Šiški bo zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov malce drugačna. Foto: BoBo

V Centru urbane kulture Kino Šiška bodo število obiskovalcev koncertov v dvorani redno prilagajali trenutnim priporočilom za zamejitev širjenja novega koronavirusa. Za zdaj imajo dovoljenje za 150 ljudi, po polovični ceni siceršnje vstopnice pa bodo omogočili ogled koncerta tudi prek spleta. Zaradi prenosa obiskovalce dogodkov opozarjajo, naj bodo v dvorani oziroma pred računalniki točno ob napovedanem začetku dogodka.

Načrtovano je, da bodo koncerti v Kinu Šiška v taki obliki do konca sezone. Hibridne dogodke so pripravili v partnerstvu z uveljavljeno spletno platformo DICE. "Sodelovanje s platformo DICE omogoča tudi dodatno mednarodno dimenzijo in promocijo slovenskih izvajalcev, ki bodo tudi sicer kot nastopajoči v ospredju," so poudarili v centru urbane kulture.

Zasedba zalagasper bo za uvod v sezono hibridnih koncertov

Po odmevni februarski predstavitvi prvenca 4 pred polno Katedralo se v Kino Šiška danes ob 20. uri vrača zasedba zalagasper. Elektropop dvojica, ki jo sestavljata pevka Zala Kralj in multiinstrumentalist Gašper Šantl, se je širši javnosti prvič predstavila z uspešnico Valovi, ki je bila med drugim nagrajeno z zlato piščaljo.

Po nizu uspešnih skladb je duet z evrovizijskim nastopom in skladbo Sebi prodrl še v tujino. Med drugim sta nastopala tudi na festivalih, kot sta Moscow Music Week in Waves Vienna. Septembra sta že drugi mesec zapored na prvem mestu lestvice najbolj obetavnih glasbenikov v EU-ju po izboru mreže INES, so ob nocojšnjem prvem hibridnem koncertu zapisali v Kinu Šiška.

Med drugim bosta hibridne koncertne dogodke v Kinu Šiška nadaljevala skupina Matter s predstavitvijo albuma Testament ljubezni (založba rx:tx) v navezi s producentom Tsujigirijem in raper Zlatko, ki bo 15. oktobra predstavil svoj zadnji album Julijan Mak. 24. oktobra bodo material v sklopu svojega dvojnega albuma izbranih najboljših del Teniversia predstavili člani skupine Torul.