Predstavitev novega Zlatkovega spota je obiskal tudi publicist in navdušen košarkar Esad Babačić. Foto: David Stritar
Predstavitev novega Zlatkovega spota je obiskal tudi publicist in navdušen košarkar Esad Babačić. Foto: David Stritar

To je že tretji single z Zlatkove zadnje plošče Svet je lepši. Pesem je posvečena ljubezni do žoge in kraljici vseh urbanih asfaltov - košarki. Košarka je mnoge mulce blokovskih naselij odrešila temnejšega scenarija njihove mladosti, enako, kot je za Zlatka naredila glasba, v določeni meri pa tudi žoga. Na Fužinah, kjer je ljubljanski raper odraščal, je vzklilo tudi mnogo perspektivnih in danes uspešnih športnikov, rad pove Zlatko.

"Vse, kar rabš, so hlačke, dres, žogo pa koš"
Tako se v času, ko je košarka stopila v ospredje, kot simbol srčnega boja, s svojo urbano odo tudi Zlatko zahvaljuje tej igri, za katero "vse, kar rabš, so hlačke, dres, žogo pa koš". Zlatko je tudi ambasador projekta Verjemi v svoj koš, kjer prav tako spodbuja mlade, naj jih namesto droge zasvoji - žoga.

Premierno se je pred Zlatkovimi prijatelji, oboževalci in podporniki odvrtel trak Zlatkovega novega videospota za skladbo Ena na ena. Podporo v videu so mu izrekli tudi nekateri priznani slovenski košarkarji, kot so Marko Milič, Sani Bečirović, Zlatkov blokovski sosed Raša Nesterović ter Goran Vojnović, avtor romana Čefurji raus!

Zlatkov novi videospot Ena na ena si oglejte spodaj.